10 місць, які варто відвідати в Яремче


Чарівні та неповторні Карпати. Хіба є на українській землі краще місце? Ви можете зі мною не погодитися, але "Краще гір можуть бути тільки гори". Ці слова я постійно повторюю, коли повертаються з гір. Карпати мають багато дивовижних та унікальних місць, про які ми будемо розповідати.

Перше місце, місто, яке розкинулося на берегах річку Прут поміж чарівних гір має назву Яремче. За однієї із легенд засновником міста став бідний Ярема, який прийшов на ті землі у 1787 році. Хоча стверджувати я не стану, місцеві жителі розповідають зовсім іншу історію, пише Rivne1.tv

Місто дуже гарне та колоритне, і певно притягує до себе туристів з усіх куточків України через своє місце розташування та неповторну красу, про яку я і розкажу Вам далі.

1. Будучи у Яремче обов'язково підіть до водоспаду Пробій. Цей каскадний водоспад чи не найголовніша візитка міста. Він невисокий 3-5 метрів, але дуже красивий. Розташований чи неу самісінькому серці Яремче, тому пропустити його буде Вам дуже важко. 

pic

2. Стежка, яка повільно підіймається горою Маковицею, блукаючи буково-ялівцево-смерековим лісом, приведе Вас до Скель Довбуша. Кажуть, колись тут переховувались опришки зі своїм звитяжним ватажком. Хто знає, може поміж цього каміння й справді сховане золото самого Довбуша? Атмосферності “Стежці Довбуша” надають численні кам’яні скульптурні композиції Дарія Грабаря, густо розміщенні на шляху до скель. 

pic

3. Ще однією окрасою цього місця є сувенірний ринок гуцульських прикрас. Різьблений кухоль, теплі в’язані шкарпетки з вовни, глиняний сервіз ручної роботи, традиційну вишиванку чи навіть теплий ліжник — все, чим тільки багата Гуцульщина, можна придбати у місцевих майстрів! По обидва боки вздовж довгої вулиці над рікою Прут стоять різьблені дерев’яні будиночки, в яких Ви і зможете придбати щось собі напам'ять. 

pic

4. Якщо Ви будете в Яремче, обов'язково заплануйте прогулянку до водоспаду Дівочих сліз. Назва цього водоспаду нікому невідома, можливо прогулявшись лісом і послухавши його звук, Ви зможете розгадати цю назву. 

pic

5. Ще один унікальним місцем є заповідник із дикими тваринами. Це міні-зоопарк, який розташований на вулиці Грушевського і працює з 9:00 до 18:00. Тут ви можете не тільки подивитися на оленів, косуль, диких кабанів та інших тварин, а навіть самому погодувати їх. Корм можна купити біля входу у зоопарк. Вартість входу: 10 грн - взромлим і 5 грн-дітям. 

pic

6. Старовинні дерев'яні церкви XVII - XVIII ст., в яких Ви зможете побачити дві старовинні дерев'яні церкви: Михайлівську і Святого Іоанна. Обидві вони розташовані в передмісті: перша - в селищі Дора, друга - в селищі Ямна. Тут збереглися унікальні ікони, вік яких переступив 300-річний рубіж. 

pic

7. Гарним місцем, з якого відкривається вигляд на ще вищі гори та на саме Яремче являється гора Маковиця. Маршрут «На гору Маковиця» являє собою оглядову екскурсію в околицях м. Яремче зі сходженням на г. Маковиця. 

pic

8. В етнографії та екології Ви зможете познайомитися з культурою, історією та звичаями місцевого населення - вам в сюди. У музеї зберігаються рідкісні та цінні експонати XVII століття. 

pic

9. Окрасою міста також являється ресторан, який побудований без єдиного цвяха - Гуцульщина. середині ресторан прикрашений різьбленням по дереву, музичними інструментами і шкурами диких тварин. Розташований ресторан в центрі. 

pic

10. У Яремче було створено унікальний парк-музей «Карпати в мініатюрі», який детально відображає архітектурні пам’ятки та об’єкти культурного надбання Карпат. Парк-музей став новою туристичною визначною пам'яткою і одночасно майданчиком для нестандартного вивчення географії та історії Карпатського краю. 

pic