10 незвичайних вершин, які варто підкорити


Експерти Lonely Planet у книзі Lonely Planet’s 1000 Ultimate Experiences назвали десять кращих місць для сходження на вершину.

Здійснити подорож до льодовика Періто-Морено, піднятися на міст Харбор-Брідж, забратися на вершину стародавнього храму цивілізації майя, що парить над верхівками тропічних дерев або опинитися в найвищій точці Африки, пише vsviti.com.ua. Деякі із запропонованих висот не здаються складними, щоб їх підкорити, а деякі потребують спеціальної підготовки та проходження тривалого маршруту.

Але завжди в кінці шляху ви будете нагороджені приголомшливими панорамними видами і позитивними емоціями від зробленого сходження.

1. Тікаль, Гватемала. 

У першому тисячолітті нашої ери стародавнє місто Тікаль був найбільшим поселенням індіанців майя, однією з наймогутніших доколумбових цивілізацій. Добре збереглося кілька пірамід з храмами на вершинах, ширяючими над тропічними джунглями долини Ель-Петен.

Тикаль, Гватемала.

2. Соссусфлей, Намібія. 

Глиняне плато Соссусфлей, розташоване на території національного парку Наміб-Науклюфт , в центрі пустелі Наміб, може похвалитися найбільш заворожуючими червоними дюнами на планеті. Їх висота часто перевищує 300 метрів.

Соссусфлей, Намибия.

3. Періто-Морено, Аргентина. 

Льодовик Періто-Морено розташований в національному парку Лос-Гласіарес. Двогодинна подорож до льодовика лежить через численні вершини і перевали в оточенні приголомшливих панорам Патагонії .

Перито-Морено, Аргентина.

4. Старий Хой, Шотландія. 

На Оркнейських островах практично немає відомих місць для скелелазіння. Невеликим винятком є острів Хой, де розташована скеля під назвою Old Man of Hoy (Старий Хой). Популярним це місце стало в 60-х роках, коли в прямому ефірі англійського ТВ транслювалося перше сходження на скелю.

Старик Хой, Шотландия.

5. Національний парк Гавайські вулкани, США. 

Тисячолітня діяльність п’яти вулканів сформувала сучасний вигляд Великого острова Гаваї , на території якого знаходиться національний парк Гавайські вулкани. Він включає в себе один з найактивніших вулканів у світі – Кілауеа (1247 м), і найбільший за площею вулкан на землі – вулкан Мауна-Лоа (4169 м).

Национальный парк Гавайские вулканы, Гавайи.

6. Крак де Шевальє, Сирія. 

Фортеця, названа Лоуренсом Аравійським «самим чудовим замком в світі», стоїть на вершині скелі висотою 650 метрів по дорозі, що веде з Антіохії до Бейрута і Середземного моря.

Крак де Шевалье, Сирия.

7. Підвісні мости на деревах, Ікітос, Перу. 

Довгий час ця пятисотметрова доріжка, натягнута між вершинами дерев, була доступна тільки вченим, які вивчали птахів в перуанських джунглях. Подібні повітряні стежки – найкраща можливість, щоб побачити життя джунглів на висоті 20-40 метрів.

Подвесные мосты на деревьях, Икитос, Перу.

8. Сток Кангрі, Індія. 

Найвищий гірський пік в Стокському хребті Гімалаїв, розташований на території національного парку Хеміс в Індії . З гори відкриваються приголомшливі види. Сток Кангрі досить простий у підкоренні, незважаючи на свою висоту (6137 м).

Сток Кангри, Индия.

9. Міст Харбор-Брідж, Сідней, Австралія. 

У Сіднеї стало популярною туристичним розвагою сходження на міст Харбор-Брідж. Піднявшись по бічній арці моста на його вершину, ви опинитеся на висоті більше 130 метрів. Чи варто говорити про захоплюючу дух панораму Сіднейської бухти, що відкривається спостерігачу.

9. Мост Харбор-Бридж, Сидней, Австралия.

10. Кіліманджаро, Танзанія. 

Найвища гора Африки Кіліманджаро володіє величезною кількістю маршрутів для сходження на вершину.Деякі абсолютно не вимагають спеціальної альпіністської підготовки.

Килиманджаро, Танзания.