10 способів розпізнати, що колеги вас ненавидять


Не має значення, на якій посаді ви працюєте, якщо співробітники ненавидять вас – навіть найкраща робота здаватиметься суцільним пеклом.

Бізнес-тренерка Лінн Тейлор та бізнес-консультант Майкл Керр для видання The Independent розповіли, як за неочевидними та більш помітними показниками розпізнати, що колеги мають до вас не надто теплі почуття, пише УП.Життя.

1. Внутрішній голос підказує вам – щось не так

Не применшуйте значення своїх інтуїтивних відчуттів. Якщо внутрішній голос підказує, що колеги ставляться до вас не так, як до інших співробітників – придивіться до решти й перевірте свої припущення.

2. Колеги не дають вам втілити свої ідеї

Якщо ви помічаєте, що ваші співробітники обмежують вас у можливостях реалізуватися на роботі, подумайте, чи не варто поговорити з ними про це.

3. Співробітники малослівні з вами

Коли ви запитуєте "Як справи?", а у відповідь чуєте лише: "Все ОК" або "Норм" – це свідчить, що вони не відчувають до вас особливої приязні.

4. Інші працівники ніколи не жартують з вами

Жарти щодо ваших чи чиїхось висловлювань та поведніки – прояв того, що ваші слова й вчинки помітні у колективі та важливі для нього. Якщо з вами не жартують співробітники, вони не можуть передбачити вашу реакцію та почуваються некомфортно через це.

5. Колеги керують вами, навіть коли не мають повноважень

Вони можуть вказувати вам, як вчинити або звинувачувати вас у неправильних діях, навіть коли не мають приймати таких рішень у колективі.

6. Співробітники не помічають вас

Якщо на вас не розраховують, замовляючи піцу, чи колеги не питають вас, яку каву взяти, коли хтось іде купити її всім працівникам – вас уникають, і на це напевне є причини.

7. Інші працівники жестами показують своє ставлення

Мова тіла говорить набагато більше, ніж слова, тож майте на увазі, якщо у вашій присутності колеги закочують очі, схрещують руки на грудях або не підводять очей зі своїх моніторів, коли ви до них звертаєтеся.

8. Колектив постійно не погоджується з вами

Відкидання усіх ваших ідей, незгода зі словами, постійні суперечки з іншими працівниками – ознаки того, що колеги ненавидять вас.  

9. Колеги плетуть проти вас інтриги, як у старших класах

Якщо вас не запрошують сісти поруч за обідом, шепочуться за спиною та не кличуть на спільні святкування, варто задуматися, у чому може бути причина аж такої неприязні до вас.

10. Співробітники ніколи не питають вас про особисте

Інші працівники можуть показувати одне одному фотографії з відпустки та розповідати, яке слово навчилася вимовляти їхня дитина, проте якщо вони ніколи не питають, як ви провели вечір або з якого міста походите – зважте, що це прояв їхнього неприязного ставлення.