12 найкрасивіших пляжів, на які варто колись з’їздити


12 найкрасивіших пляжів, на які варто колись з’їздити, аби хоча б подивитися.

У світі тисячі прекрасних пляжів і практично неможливо вибрати найкращий, адже у кожної людини свої смаки.

Комусь подобаються тихі, відокремлені узбережжя, комусь – розкішні з білим піском і блакитною лагуною, комусь – дикі з кручами і скелями.

Всвіті підготувало добірку найбільш крутецьких пляжів.

Уайтхевен, Австралія


Уайтхевен-Біч – це красива 7-кілометрова берегова лінія вздовж острова Вітсандей. Всесвітню популярність пляж отримав завдяки білосніжному піску. Його забарвлення обумовлений наявністю чистого діоксиду кремнію (98%), який надає йому такий відтінок.

Рожевий пляж, Багами


Острів Харбор є одним з найдивовижніших місць Багамських островів. Незвичайний колір пісок набуває через присутність крихітних часток раковин Форамініфери. Це одноклітинні організми, що мешкають на нижній частині рифів, під камінням і в печерах прибережного дна океану.

Плайя-дель-Амор – прихований пляж острова Марієта, Мексика


Якби не шум хвиль люди, ймовірно, навіть не знали б, про прихований від очей пляжі. Плайя-дель-Амор розташований в декількох метрах від узбережжя безлюдного острова Марієта. Тільки кілька туристів добираються туди. Справжній рай для любителів усамітнитися.

Наваджо, Греція


На грецькому острові Закінф знаходиться один з найпрекрасніших пляжів в світі. Колись тут зазнало аварії судно Панайотіс, яке належало контрабандистам. Корабель так і покоїться досі в білопіщаних дюнах.

Іпанема, Бразилія


У Ріо-де-Жанейро 23 пляжі загальною протяжністю 72 кілометри, але Іпанема – найвишуканіший і елітний. Цей пляж, прилеглий до багатого району столиці, вподобала шикарна і модна публіка, яка з дня на день тут тусується, грає у волейбол і бігає підтюпцем. Словом, приходять інших подивитися і себе показати.

Махо, Карибські острови


Ласкаво просимо на Махо – один з найбільш незвичайних пляжів в світі. Він знаходиться на Карибах в 300 км від Пуерто-Ріко. І відпочиваючих сюди приваблює не теплий пісок і синє море. Сюди відправляються за непередаваними гострими відчуттями, адже буквально в 10-20 метрах над пляжем і туристами з гуркотом проносяться що заходять на посадку гігантські авіалайнери. Небезпечне, але видовище, що зачаровує!

Скляний пляж, США


Недалеко від міста Форт Брегг у Каліфорнії є цікавий пляж, всипаний різнокольоровими скельцями. На початку XX століття тут була міська звалище, потім, в 1967 році влада її закрили і протягом багатьох років проводили очищення території. Тепер сміття тут немає, але берег покритий дрібними, обточеним хвилями скляними камінчиками.

Ботте бей, Барбадос


Ботте Бей – кращий пляж на острові Барбадос. Канонічний пейзаж цього місця є візитною карткою країни.

Хайамс, Австралія


Пляж Hyams Beach, який знаходиться в 300 кілометрах від Сіднея – пляж з найбілішим піском в світі. Він такий білий, що, поглянувши на нього здалеку, здається, що це збиті вершки.

Пляж на острові Ваадху, Мальдівські острови


Є в світі один пляж, який особливо гарний вночі. Планктон викинутий на пляж острова Ваадху забарвлює берега тисячами вогнів. Світіння пояснюється біолюмінесценцією – хімічними процесами в організмі тварин, при яких вивільнювана енергія виділяється у формі світла. Блакитні світяться хвилі немов відображають зірки в небі над Мальдивами!

Грейс Бей, Карибські острови


Ось він рай. Білий чистий і прохолодний невеликий пісочок манить прилягти і позасмагати. Грейс Бей не раз визнавався одним з найкращих пляжів в світі.

Океанський купол, Японія


Ну а якщо все моря вам вже приїлися і хочеться чогось незвичайного, то обов’язково відвідайте Ocean Dome. Пляжі з білого піску, океан зі штучною хвилею для серфінгу, водні каскади, гірки та атракціони, басейни з гідромасажем і спа, тропічна рослинність, яскраві екзотичні шоу, які влаштовують щодня, – тут все створено для повноцінного відпочинку.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!