12 з 19 районів і міст Івано-Франківської області не мають заборгованості із заробітної плати


14 cерпня заступник голови облдержадміністрації Ігор Зварич провів засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. На комісії обговорювалось виконання завдань Уряду щодо погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах, в установах і організаціях, розташованих на території області. Свої пояснення давали керівники підприємств-боржників із виплати заробітної плати.

Наголошувалося, що упродовж липня ц. р. загальна сума заборгованості із заробітної плати скоротилась на 410,6 тис. гривень. Станом на 01. 08. 2013 року повністю ліквідовано заборгованість із заробітної плати в 12 із 19 районів і міст області, відсутня вона на комунальних підприємствах та в бюджетній сфері. За підсумками засідання прийнято ряд додаткових заходів, спрямованих на виконання завдання Уряду щодо повного погашення заборгованості із заробітної плати до кінця 2013 року. Зокрема, ініційовано звільнення із займаної посади начальника Калуської нафтогазорозвідувальної експедиції Б. Кузьмича у зв’язку з неналежним виконанням обов’язків в частині своєчасної виплати заробітної плати, дано доручення відділу з питань банкрутства головного управління юстиції в області до кінця серпня ц. р. здійснити позапланову перевірку діяльності арбітражного керуючого А. Телитченка  під час виконання ним повноважень керуючого санацією ВАТ “Оріана” з питань погашення заборгованості із заробітної плати, зобов’язано керівників філії “Спілловер. Шкіряний завод” ТзОВ з іноземними інвестиціями “Спілловер” С. Климова та ДП “Івано-Франківський котельно - зварювальний завод” ДК “Укроборонпром” В. Кульбаченка розробити уточнені графіки погашення заборгованості із заробітної плати.

Комісія рекомендувала арбітражним керуючим щомісячно до 10 числа, наступного за звітним, подавати інформацію про заборгованості із зарплати та своєчасно інформувати комітети кредиторів про заходи, які вживаються для забезпечення погашення податкового боргу за платежами до бюджету.