20 студентів Прикарпатського отримуватимуть стипендію від благодійного фонду


20 студентів Прикарпатського університету отримають фінансову підтримку від Благодійного Фонду “Повір у себе”

Договір про реалізацію проекту з підтримки студентів університету із сільської місцевості урочисто підписали 17 жовтня т.в.о.ректора університету, професор Галина Михайлишин та голова правління Благодійного Фонду «Повір у себе» Світлана Мозгова.

Відповідно до підписаного Договору 10 студентів з числа тих, хто пройшов конкурсний відбір, отримуватимуть впродовж 2018-2019 н.р. щомісячну  стипендію від Фонду в розмірі 2000 грн. Ще 10 студентам Фонд надасть фінансову підтримку в оплаті вартості за проживання в гуртожитку університету.

«Наш Фонд надає підтримку студентам, які мають хороші успіхи у навчанні, які ініціативні, мають активну громадську позицію і вони з сільської місцевості. Ми хочемо підтримати також і студентів Прикарпатського університету», –  сказала під час зустрічі засновниця Благодійного Фонду «Повір у себе» Ірина Іванчик.

Вона також розповіла, що Фонд заснований у 2009 році. За період діяльності більше 500 студентів з 63-х вітчизняних університетів отримали фінансову підтримку Фонду.

Ця співпраця є надзвичайно важливою для наших студентів, адже для тих молодих людей, які мають потенційні творчі здібності університет шукає різноманітні програми підтримки. Завдяки нашій співпраці з Благодійним Фондом “Повір у себе” 20 студентів університету пройшли конкурсний відбір та отримали фінансову підтримку Фонду”, – зазначила  т.в.о.ректора університету Галина Михайлишин.

Працівники Фонду під час розмови зі студентами розповіли, що їх благодійна організація також надає кошти на впровадження проектів, які би об’єднували молодих людей навколо однієї ідеї та успішно втілювалися у життя.

“Я цікавлюся всесвітньою історією і хотіла б досліджувати історії інших країн. Для цього потрібно брати участь в різних наукових конференціях, семінарах, працювати в архівах, тощо. І, звичайно, на це треба додаткові кошти. Сподіваюся, що така підтримка Фонду допоможе мені розпочати дослідження і реалізувати власну ідею”,– поділилася планами під час зустрічі з представниками Фонду студентка-історик Марія Веркалець.