25 студентів Прикарпатського університету стали стипендіатами БФ «Повір у себе»


17 вересня у рамках Договору про реалізацію проекту з підтримки студентів університету із сільської місцевості, підписаного в 2018 році між Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника і Благодійним фондом «Повір у себе», відбувся конкурсний відбір.

Його провели  голова правління Благодійного фонду «Повір у себе» Світлана Мозгова та менеджерка освітніх і культурних проектів фонду Христина Біляковська за участі проректорки з наукової роботи нашого університету Валентини Якубів, проректорки з науково-педагогічної роботи Галини Михайлишин. Під час зустрічі студенти презентували власні проекти та відповідали на запитання представників Фонду.

Зазначимо, що Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника є одним із 4-х університетів України, який відібраний Благодійним Фондом «Повір у себе» за вагомі успіхи студентів з сільської місцевості. Вже другий рік поспіль наші найкращі студенти отримують допомогу Фонду.

За результатами конкурсного відбору 15 найкращих студентів  отримуватимуть впродовж 2019-2020 н.р. щомісячну стипендію від фонду «Повір у себе» в розмірі 2000 грн. Ще 10 студентам фонд надасть фінансову підтримку в оплаті вартості за проживання в гуртожитку університету.

У ході зустрічі зі студентами-стипендіатами голова правління Благодійного фонду «Повір у себе» Світлана Мозгова також  зазначила, що їх фонд також надає кошти на впровадження проектів, які би об’єднували молодих людей навколо однієї ідеї та успішно втілювалися у життя.

Цього ж дня відбулася зустріч ректора університету Ігоря Цепенди з головою правління Благодійного фонду «Повір у себе» Світланою Мозговою. У ході розмови обговорили результати двосторонньої співпраці та подальші перспективи розвитку партнерства. В контексті останнього ректор Ігор Цепенда презентував представникам фонду проекти, над реалізацією яких сьогодні працює університет – міжнародний проект з відновлення астрономічно-метеорологічної обсерваторії на горі Піп Іван та створення Міжнародного центру зустрічей студентської молоді України та Польщі. Ректор також висловив вдячність засновникам та керівництву Фонду за їх вагому підтримку для студентів Прикарпатського університету.  

Додатково

Благодійний Фонд «Повір у себе» заснований у 2009 році. Це – неприбуткова організація. Засновники фонду – Віктор та Ірина Іванчики. Метою фонду є сприяння розвитку освіти: матеріальна і духовна підтримка молодих талантів, а також тих, хто найбільше цього потребує. Місія – сприяти розбудові України, розвиваючи нову генерацію освічених українців шляхом надання підтримки талановитим студентам та викладачам. За період діяльності більше 500 студентів з 63-х вітчизняних університетів отримали фінансову підтримку фонду. Благодійна організація також надає кошти на впровадження проектів, які би об’єднували молодих людей навколо однієї ідеї та успішно втілювалися у життя.