25 звичок, яких варто позбутися


Ми залежимо від своїх звичок, багато з яких заважають нам жити щасливо і продуктивно.

Ось перелік тих, позбавившись яких, ви зможете впоратися з проблемами, пише сайт Мізки.com.

1. Звичка відволікатися на незначні справи і малозначущих людей

Найчастіше ми приділяємо дуже багато уваги справам і людям, які не відіграють в нашому житті важливої ролі. Не забувайте про тих, хто вам дійсно дорогий, і про те, що вам по-справжньому важливо.

2. Звичка присвячувати весь час роботі

Не завантажуйте ваш день нескінченними справами. Завжди знаходьте час, щоб відпочити, поміркувати і перезарядитися. І не обманюйте себе - ви не настільки зайняті, щоб не дозволити собі розслабитися кілька хвилин.

3. Звичка недооцінювати своє нинішнє становище

Постарайтеся пишатися вашими маленькими перемогами не менш, ніж скаржитися і засмучуватися через існуючі проблем. Пам'ятайте, що якщо ви будете боротися за своє щастя, то рано чи пізно воно прийде до вас.

4. Звичка постійно драматизувати

Будьте мудрішими - думайте про позитивне, і незабаром вам стане набагато складніше бачити негатив.

5. Звичка мріяти про те, чого у нас немає

Ми не завжди отримуємо те, про що мріємо. Однак потрібно завжди пам'ятати про те, що у сотень тисяч людей у всьому світі ніколи не буде того, що є у вас. Багато лише мріють про блага і можливості, які ви приймаєте за належне. Щастя ніколи не приходить до тих, хто не цінує того, що має.

6. Звичка порівнювати себе з іншими

Порівнюючи себе з іншими, ви крадете у себе щастя. Ви можете все життя заздрити іншим, але це не принесе вам нічого, крім негативу.

7. Звичка згадувати своє минуле

Ви вже не ті, якими були рік, місяць і навіть тиждень тому. Ви завжди ростете і змінюєтеся. Таке життя.

8. Звичка переживати через зроблені помилки

Немає нічого страшного в тому, що ви помилилися. Не здавайтесь. Великі звершення вимагають часу. Використовуйте власні помилки в якості мотивації.

9. Звичка ображатися на сказані кимось слова

Не приймайте все близько до серця. Ви не можете змінити думки і слова іншої людини, але в ваших силах ставитися до них інакше і підтримувати зв'язок лише з тим, хто ставиться до вас з розумінням.

10. Звичка займатися самообманом

Ваше життя стане краще після того, як ви навчитеся приймати правильні рішення. Перше і найскладніше рішення - бути чесним із самим собою.

11. Звичка бути незадоволеним своїм життям

Навчіться жити повним життям, а не просто проживати його. І пам'ятайте, що успіх приходить до тих, хто насолоджується своїм життєвим шляхом.

12. Звичка у всьому покладатися на чужу думку

Ви не повинні сліпо слідувати чужому розумінню щастя, забуваючи про свої ідеали.

13. Звичка бути під чиїмось постійним контролем

Не шкодуйте себе в роботі, але не дозволяйте іншим людям використовувати вас в своїх цілях. Вмійте уважно слухати, не втрачаючи своїх власних думок.

14. Звичка подобатися кожному

Ми не повинні любити кожного зустрічного, і всі навколо не повинні любити нас.

15. Звичка йти на поводі у своїх страхів

Найкращий спосіб стати сильнішим і впевненішим у своїх силах - це боротися зі своїми страхами.

16. Звичка сумніватися в собі

Якщо ви засумнівалися в собі, просто зробіть наступний невеликий крок. Часом незначний крок в правильному напрямку може обернутися найбільш значущим кроком у вашому житті.

17. Звичка сумніватися в своїх мріях

Краще бути самотнім, ніж дозволяти думкам недоброзичливців впливати на вашу долю. Не дозволяйте чужим людям зруйнувати вашу мрію.

18. Звичка постійно чекати кращих часів

Ви не можете завжди чекати з моря погоди. Часом людині доводиться здійснювати сміливі вчинки тут і зараз, тому що життя занадто коротке.

19. Звичка втікати від проблем

Ви ніколи не зміните того, чому відмовляєтеся протистояти. Краще розібратись в своїх проблемах, поки вони не розправилися з вашим щастям.

20. Звичка засуджувати, не знаючи правди

Перш ніж засуджувати когось, добре подумайте. Ніколи не робіть поспішних висновків про те, чого ви не знаєте.

21. Звичка переживати через чужі помилки

У сьогоднішньому світі важливо бути терпимим до чужих помилок. Іноді дуже хороші люди роблять погані вчинки, але це не означає, що самі вони - погані, а говорить про те, що вони - всього лише люди, яким властиво помилятися.

22. Звичка ображатись

Образа лежить на шляху до нещастя. Пам'ятайте, що прощення - це не слабкість, а сила, яка полягає в розумінні того, що нам всім властиво робити помилки.

23. Звичка негативно до всіх ставитися

Ставтеся до всіх з добротою і повагою. Навіть до тих, хто веде себе грубо по відношенню до вас. Нехай доброта стане вашим постійним супутником.

24. Звичка переживати через кожну дрібницю

Ви не повинні засмучуватися через дрібниці і залежати від почуття розчарування. Залиште в минулому те, що вже не зможете змінити, і пам'ятайте, що все, що не робиться, - на краще.

25. Звичка жити завтрашнім днем

Не сумуйте через минуле - воно вже пройшло. Не хвилюйтеся про майбутнє - воно ще не настало. Живіть тут і зараз.

Тож постарайтесь позбутись шкідливої звички, і через деякий час ви помітите, що не лише життя налагоджується, але й покращується ваше самопочуття.