29-річний учений із Прикарпаття отримав грант від Президента України


Офіційний сайт Президента України Віктора Януковича оприлюднив розпорядження №316/2013-р «Про призначення грантів Президента України для підтримки наукових досліджень молодих учених на 2013 рік».

Серед науковців, які отримають гранти, є наш земляк — Доценко Євген Романович, 1984 року народження, кандидат технічних наук, доцент Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу для проведення наукового дослідження «Дослідження неруйнівних методів оцінки деградації мікроструктури та фізико-механічних характеристик конструкційних сталей металоконструкцій тривалої експлуатації».

Про суму гранту у розпорядженні не повідомляється.

Відповідно до Положення про порядок надання грантів Президента України для підтримки наукових досліджень молодих учених, гранти одержують молоді вчені віком  (на момент подачі заявки): доктори наук — до 35 років, докторанти — до 33-х років, кандидати наук — до 30 років.

Гранти можуть бути надані як на проведення запланованих наукових досліджень, так і тих, щовже проводяться (у тому числі і тих, на які гранти вже надавалися).

Довідка. Євген Доценко — кандидат технічних наук, науковий співробітник Науково-дослідного інституту нафтогазової енергетики і екології, асистент кафедри технічної діагностики та моніторингу Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.
Свою наукову діяльність розпочав у 2006 р. у Науково-виробничій фірмі “Зонд” на посаді інженера.
З січня 2007 року почав працювати на посаді молодшого наукового співробітника Науково-дослідного інституту нафтогазової енергетики і екології  Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу
У грудні 2007 року поступив у денну аспірантуру на кафедрі технічної діагностики та моніторингу Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Упродовж навчання в аспірантурі продовжував працювати за сумісництвом на посаді молодшого наукового співробітника Науково-дослідного інституту нафтогазової енергетики і екології.
У листопаді 2010 року достроково захистив кандидатську дисертацію на тему “Контроль механічних характеристик конструкційних сталей за їх питомим електричним опором” за спеціальністю 05.11.13 “Прилади і методи контролю та визначення складу речовин” на спеціалізованій вченій раді Д 20.052.03 при Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу.
З листопада 2010 року по теперішній час працює на посаді наукового співробітника Науково-дослідного інституту нафтогазової енергетики і екології університету.
Євген Доценко приймав участь у понад 10-ти міжнародних науково-технічних конференціях, значна частина яких відбувалась закордоном (Росія, Алжир,  Румунія, Єгипет тощо).