3 продукти, які категорично не можна їсти після спортзалу


Навіть якщо у вас було суперефективне тренування, ви можете надарма втратити весь втрачений час і сили, якщо з’їсте три наступні продукти.

Ключове правило для дівчат та хлопців, які хочуть скинути зайві кілограми – це не лише 2 години відмови від їжі після тренування, адже саме в цей період організм продуктивно спалює жир. А й конкретні продукти, які категорично не варто вживати після фізичної активності, пише 24 канал

Візьміть до уваги перелік трьох продуктів, від яких вам краще відмовитись після спортзалу.

1. Кофеїнові напої

Кофеїн перешкоджає вашому організму перезавантажити глікоген в м'язи, печінку і використовувати їх білок для відновлення м'язів, які отримали навантаження під час тренування. Тому після тренування не можна пити такі напої як каву, чорний і зелений чай, а також шоколад, адже в кожному з цих продуктів міститься кофеїн.

2. Жирні продукти

Як відомо, протягом 20 хвилин після занять спортом відкривається так зване "анаболічне вікно" – коли вуглеводи і знежирений білок, які ви з'їсте в цей час, будуть сприяти зростанню і відновленню м'язів. А ось жири будуть марні для організму людей, які набирають масу, і тим, які худнуть.

Тому через дві години після тренування можна з'їсти сир, але з невеликим відсотком жирності.

3. Солоні продукти

Саме така їжа затримує рідину в нашому організмі, що сприяє виникненню набряків. А це іноді коштує навіть кілька зайвих кілограмів!

Якщо ви регулярно хочете солоної їжі – то це може свідчити про брак калію. З'їжте за кілька годин до тренування шматочок кураги або чорносливу. Ці сухофрукти дадуть вам енергію для занять і задовольнять потреби організму в калії.