300 прикарпатців поповнять лави Збройних сил України


Відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», Указу Президента України, Постанови Кабінету Міністрів України у жовтні-листопаді буде проводитись призов громадян на строкову військову службу.

"Явці на свої призовні дільниці підлягають громадяни 1995 року народження, яким у період чергового призову виповнилось 18 років, а також громадяни, які народились у період з 1988 по 1994 роки, в яких закінчилась відстрочка від призову, але не призвані раніше на строкову військову службу з різних обставин", - наголосив начальник відділу комплектування та призову - заступник  Івано-Франківського обласного військового комісара майор Валерій Волинков.

Загалом під  час призовної кампанії «Осінь-2013»  з Івано-Франківської області буде призвано 294 юнака. 130 з них проходитимуть службу у лавах Збройних Сил України, 134 – у Міністерстві внутрішніх справ, та 30 – у державній службі транспорту України. Крім цього, 13 прикарпатців традиційно будуть скеровані до так званого «президентського полку». Перша відправка у війська відбудеться 9-го жовтня.

Також працівники  військкомату нагадують, що відповідно до статті №335 Кримінального Кодексу України ухилення від призову на строкову військову службу карається обмеженням волі до трьох років.