4 поради, які допоможуть вивчити англійську без курсів


Знання англійської – вже необхідність, для тих, хто прагне розвиватися і будувати успішну кар'єру. Але не лише курси чи персональний репетитор допоможуть вам вивчити нову мову, для цього можна дотримуватись щоденних звичок.

Щоденні звички допоможуть вам не тільки вчити мову, а й тримати свій рівень в тонусі, пише сайт 24

Дивіться серіали англійською

Улюблені серіали краще дивитись мовою оригіналу, можливо, для початку вам будуть потрібні субтитри, але з часом ви звикните. Це також сприяє розширенню словникового запасу.

До речі, перегляд фільмів і серіалів мовою оригіналу допомагає адаптуватися і до акцентів, адже насправді дуже рідко доводиться чути класичну британську вимову в розмові.

Англійський інтерфейс

Це одне з найпростіших, але ефективних правил для тих, хто вивчає англійську: встановіть в улюблених гаджетах англійську мову інтерфейсу. Спочатку ви інтуїтивно будете користуватися цими девайсами, однак не встигнете озирнутися, як ваш словниковий запас поповниться дуже корисними в побуті й на роботі фразами і словами.

Спілкуйтесь з носіями мови

Якщо вам пощастило і у вашому оточенні є людина, яка досить добре володіє англійською, використовуйте цю можливість на повну. Розмовляйте з нею про все на світі, але не рідною мовою, а саме англійською. Нехай спочатку вам не буде вистачати словникового запасу, однак з часом ви адаптуєтесь і знайдете можливість висловлювати свої думки так, щоб вона вас зрозуміла.

Англійська в соцмережах

Підпишіться на улюблених акторів, зірок або фахівців улюбленої галузі, які ведуть свої акаунти англійською. Читайте їх і надихайтеся. А коли наберетеся сміливості, переходите і самі на англійську в своїх постах. Не бійтеся робити помилки спочатку.