40 франківських школярів отримають стипендії від міськради


Заохочення найкращих учнів, студентів чи вихованців позашкільних закладів – справа не нова. Щороку таким чином заохочують обдарованих дітей.

Цього року у бюджеті передбачили 240 тисяч гривень. Загалом 40 дітей отримають щомісячні виплати. Відповідне рішення прийняли на засіданні виконавчого комітету, інформує пресслужба міської ради.

Визначають стипендіатів за результатами досягнень. Серед них – переможці Всеукраїнських олімпіад, призери спортивних змагань, Міжнародних конкурсів, фестивалів, чемпіонатів.

Учні отримуватимуть стипендії у розмірі 500 гривень щомісяця впродовж року. Для випускників ж затверджено виплати по 1000 гривень щомісяця, але їх вони отримуватимуть півроку. «Усі дітки отримають однакову суму. Просто для тих, хто завершує навчання встановили 1000 гривень. Це зробили для того, щоб змогли виплатити їм до завершення їхнього навчального  року. Але загалом, кожен сумарно отримає 6 000 гривень», - пояснив директор департаменту освіти та науки Ігор Максимчук.

Міський голова Руслан Марцінків наголосив, що подібна практика – вкрай потрібна.

«Тішуся, що так багато талановитої молоді. Вони мають відчувати, що їхній талант оцінюють, що вони – потрібні. Це стимулюює і спонукає до нових досягнень», - переконаний Марціків.