5 корисних прийомів для подорожей із дітьми


Можливо, в минулому ви мали нагоду подорожувати літаком, в якому були діти, – цей прекрасний політ, коли протягом трьох годин доводилося слухати крики і плач немовляти, ви запам’ятали надовго!

Добре, але тепер ви маєте своїх дітей і турбуєтесь про те, що інші пасажири переживатимуть те саме, що ви колись. І навіть якщо не йдеться про літак, тривала подорож автомобілем із дітьми може стати гнітючим досвідом, якщо до неї добре не підготуватись, пише Цікаво знати

Ми пропонуємо вам 5 прийомів, які можна використовувати, щоб точно знати, що довга поїздка стане незабутньою в хорошому сенсі і не принесе вам неприємних здивувань.

Готуйтесь заздалегідь

Якщо перед вами довга поїздка, неважливо, як ви дістанетесь до кінцевого пункту призначення, кожна хвилина, витрачена на те, щоб знайти потрібний готель, кімнату або заправку, – це ще одна хвилина, яку ваша дитина проведе в дорозі, і з кожною з них ймовірність того, що немовля почне вередувати, росте.

Зарезервуйте квитки на літак і кімнату в готелі заздалегідь, замість того, щоб кататись 8 годин, намагаючись знайти готель, який має пристойний вигляд. Якщо ви за кермом, сплануйте всі зупинки на відпочинок наперед і зробіть поїздку яскравішою, обираючи маршрут через парки або інші живописні місця, які дитина може зацікавлено споглядати через вікна автівки.

Не годуйте дитину солодким

Напевно, ви вже придбали своєму маленькому бешкетнику пачку печива, щоб зайняти його чимось в дорозі. Але ми рекомендуємо годувати дитину молоком, соком або желейними цукерками на початку та в кінці польоту, щоб мінімізувати дискомфорт від зміни атмосферного тиску для дитячого організму. Старшим можна давати жуйку.

Загальновідомо, що солодощі додають енергії. Тож, якщо ви не хочете потерпати від гіперактивності під час поїздки, не давайте дитині смаколиків. А ще, забезпечте кожного дітлаха власним контейнером з їжею, щоб не виникало конфліктів через нечесний поділ порцій. Поради для мандрівок із дітьми

Будьте уважними до безпеки в аеропорті

Попередня порада щодо соку і молока може викликати незручності в аеропорті, у зв’язку з контролем речей, які потрапляють на борт літака. Але за міжнародними нормами грудне молоко та сік для немовлят і трохи старших дітей – дозволені для проносу через контрольні пункти. Для того, щоб пронести їх повз охоронця, попередьте заздалегідь про наявність цих речовин, щоб вони просканували напої вашої дитини.

Також переконайтесь, що діти знають, що їм доведеться проходити через кордон охорони, та запевніть їх, що це маленька гра. Так їм було легше і цікавіше. Діти до 12 років можуть не знімати взуття та легку куртку під час проходження контролю, але їм доведеться покласти всі улюблені іграшки та їхні запчастини на рентгенограф. А ще варто пам’ятати, що в більшості аеропортів не дозволяється проносити такі засоби гігієни, як мило або шампунь, наприклад. Крім того, переконайтесь, що ваші діти зрозуміли, що отримають свого улюбленого ведмедика за кілька хвилин, щоб вони не вибухнули гнівом або сльозами через розлучення з улюбленцем. Якщо ваш малюк ще не навчився ходити, буде потрібно проходити з ним на руках через металошукач.

Можливо, найважливіше з усього цього – це те, щоб дитина чітко розуміла: жартівливі фрази, по типу “я маю пістолет”, неприпустимі під час проходження контролю безпеки. Добре поясніть, що такий жарт може затримати відпустку, бо ви не встигнете вилетіти саме цим рейсом, або взагалі скасувати весь відпочинок, бо батькам доведеться платити штраф за жарти діточок. Діти і довгі подорожі

Слідкуйте, щоб у дітей було чим розважатись

Підозрюємо, ви збираєтесь брати з собою якісь іграшки, книжки з яскравими малюнками та інші речі, щоб діти мали чим зайнятись під час поїздки. Але ви можете ще дещо зробити, щоб бути впевненими, що наступні кілька годин увага розбишак абсолютно зайнята, і ви маєте трохи тиші.

Якщо у вас кілька дітей, беріть стільки іграшок, щоб точно вистачило на всіх. Наприклад, кілька однакових маленьких наборів кольорових олівців значно ліпше, ніж один але великий, бо другий варіант менше задовільнить ваших дітей, і вони обов’язково почнуть сваритись за якийсь один колір.

Різноманітні ігри на планшеті можуть зайняти дитину ненадовго, але не покладайтесь тільки на допомогу ґаджетів у подорожі. Переконайтесь, що взяли з собою достатньо неелектронних розваг. Також забавки мають бути різноманітними, щоб ваша дитина могла переключатись із одного виду діяльності на інший.

Не давайте дітям пігулки

Нам видається смішним те, що в принципі доводиться писати про такі речі, але кількість батьків, які прагнуть нагодувати малюків седативними засобами перед довгим перельотом, зростає. І вони свято вірять, що це допоможе. Так от, можемо запевнити вас, що ні.

Незліченна кількість різних заспокійливих препаратів має непередбачуваний та навіть небезпечний ефект, коли йдеться про дітей. Голова Американської педіатричної академії проводив дослідження і з’ясував, що більшість седативних препаратів діють на дітей зовсім не так, як на дорослих, і часто це призводить до протилежного ефекту.

Тож ніколи не давайте дитині незнайомих препаратів напередодні польоту, бо побічні ефекти можуть застати вас на висоті у кілька тисяч метрів над землею.