5 країн світу, у яких відпочинок не битиме по кишені


Скоро літо, а це час відпустки, коли хочеться гарненько відпочити і набратися сил. Пропонуємо вам незабутній та гарний відпочинок без особливих витрат!

 

 

 

 

Румунія

10 чудових країн світу, у яких відпочинок не битиме по кишені - 1

Проживання: від € 6 (хостел) / від € 11 (стандарт)

Харчування: від € 3

Транспорт: від € 0,34

У Румунії казка і реальність тісно переплелися. Печера Скерішоара, парк ASTRA, Трансфегерашське шосе, замок Пелеш, Веселий цвинтар, вулкани — всього не перелічити. Коли ви прилетите сюди, купивши недорогий квиток, або приїдете на автобусі з Кишинева, вас здивують пейзажі, колоритна архітектура і доступні ціни.

Поселення в різних містах: в хостелах — від € 6, готелях — від € 11, міні-бунгало біля моря — від € 8.

Смачні обіди пропонують в вуличних (до € 3) і звичайних кафе (від € 5), де тішать розміри порцій мусаки і чорби. За півкіло сиру, молока, хліба, рису, курячих грудок і фруктів, ви віддасте близько € 9-11.

Проїзд в транспорті обійдеться в € 0,34, а проїзний на метро на 1 день в Бухаресті — € 1,1.

Португалія

10 чудових країн світу, у яких відпочинок не битиме по кишені - 3

Проживання: від € 8 (хостел) / від € 16 (стандарт)

Харчування: від € 4

Транспорт: від € 1,85 (автобус)

У приголомшливій Португалії все можливо — прогулянки по прекрасних пляжах, їзда верхи на острові Мадейра, дегустація вин в Алту-Дору, яскраві кадри в палаці Піна, знайомство з китами на Азорських островах.

Зніміть номер у хостелі (від € 8), готелі (від € 16) і в будиночку біля моря. У числі популярних страв — тріска з овочами «бакаляу» (€ 3-4), риба-гриль (€ 2), підігріті булки з начинками. Їжа в кафе для місцевих (вечеря на двох — € 11). А ще можна приготувати чудовий обід, купивши яловичину (€ 7) або курку (€ 6), креветок (€ 9-11), мідій (€ 2,5), сир (від € 5) і фрукти (від € 2).

А якщо хочете отримати безкоштовний вхід до музеїв Лісабона, знижки в магазинах і не оплачувати проїзд в транспорті, купіть карту Lisboa Card.

Болгарія

10 чудових країн світу, у яких відпочинок не битиме по кишені - 4

Проживання: від € 7 (хостел) / від € 15 (стандарт)

Харчування: від € 2

Транспорт: від € 0,51

Гостинна Болгарія чекає вас на морських курортах Золоті Піски, Несебр, Созополь, Рів'єра, Сонячний берег і ін. Вас надихнуть 7 Рильських озер, скелі Белоградчик, Долина троянд, старовинний Мелнік.

Тут є недорогі місця в хостелах (від € 7), готелях (від € 8 — біля моря, від € 15 — в столиці), бунгало на природі (від € 12), квартири-студії біля моря (від € 28). Замовте вечерю в недорогому ресторані (€ 4), сніданок в кафе для місцевих (від € 1,5), а ситний обід на двох у механе — € 10. За хліб, сир, картопля, курку, фрукти і вино, ви віддасте на ринку € 12-14.

Проїзд в громадському транспорті коштує € 0,51, міжміські € 1-3,5.

Перу

10 чудових країн світу, у яких відпочинок не битиме по кишені - 5

Проживання: від € 5 (хостел) / від € 11 (стандарт)

Харчування: від € 2

Транспорт: від € 0,4

Найяскравіша асоціація з Перу — Мачу-Пікчу. Місто інків прекрасний, але вас чекають також легендарне озеро Тітікака, гігантський водоспад Ґокта в Чачапояс, місто «вічної весни» Арекіпа, джунглі Амазонки і чудовий оазис Уакачіна.

Тут є недорогі хостели (від € 5) і готелі (від € 11). Не забудьте спробувати національні страви: севиче, антікучос, буріто, тако, коктейль «Піско сауер».

У місцевих кафе подають курку з овочами (€ 2), обіди можна знайти по € 3-5, шведський стіл обійдеться в € 8. Ви віддасте за хліб, курячі грудки, яйця, фрукти та сир близько € 10.

Поїздка в громадському транспорті коштує € 0,4, на міжміському автобусі — € 1-3, можна замовити таксі по місту (€ 4-8). 

Угорщина

10 чудових країн світу, у яких відпочинок не битиме по кишені - 7

Проживання: від € 7 (хостел) / від € 10 (стандарт)

Харчування: від € 2,5

Транспорт: від € 1,14

Угорщина не поступається красою багатьом країнам Європи, але при цьому туристів тут чекає особливий бонус — доступні ціни. Поселившись в хостелі (від € 7), готелі (€ 14-21) або у каучсерфері (€ 0), ви насолодитеся безкоштовними походами в музеї Будапешта, пляжним відпочинком біля блакитного озера Балатон, лавандовими полями Тіхані, старовинними замками в закруті Дунаю.

У недорогому ресторані можна вкластися в € 2,5-6, а продуктовий кошик з хлібом, сиром, вином і куркою вам обійдеться в € 11-12.

Квиток в транспорті тут коштує € 1,14, можна взяти добовий проїзний на одного (€ 5,3) або на групу до 5 осіб (€ 10,6).

Джерело: Сlicow.