5 проектів стали переможцями весняної хвилі програми «Міські Ґранти»


Сьогодні, 9 березня, відбулося знайомство з переможцями весняної хвилі програми «Міські Ґранти» платформи «Тепле Місто».

На весняну хвилю ґрантової програми, яка тривала з 22 січня по 22 лютого, подалася рекордна кількість проектів – 36. У шорт-лист «Міських Ґрантів» увійшло 10 проектів, а після співбесіди з незалежною комісією було відібрано 5 команд-переможців. Загальний бюджет хвилі склав 80 тисяч гривень.

Отже, ґрантову підтримку отримали такі проекти:

  1. «Всеукраїнський БарКемп з цифрової спадщини, Franyk edition»

ГО «Pixelated Realities», м.Одеса

«Всеукраїнський БарКемп з цифрової спадщини, Franyk edition» - дводенна подія з Всеукраїнської серії баркемпів створених для підтримки та популяризації цифрових методів у реставрації та урбаністиці.

  1.  «Мій світ»

Івано-Франківський навчально-реабілітаційний центр

Облаштування майданчика з елементами канатного парку для розвитку та зміцнення здоров'я дітей з аутизмом та ТПМ на базі Івано-Франківського навчально-реабілітаційного центру. У рамках проекту буде встановлено модуль «Сітка», який дозволить учням центру розвивати фізичні якості та активно проводити час на групі продовженого дня.

  1. Проект соціальної мультиплікації «Світ повний можливостей»

ГО «Інститут неформальної освіти»

Соціальна мультиплікація – це унікальна методика поглибленого вивчення думок та переживань людини задля налагодження комунікації й вирішення важливих проблем. Організатори проведуть 6 тренінгів, залучать 90 дітей віком від 10 до 16 років (різних за захопленнями та соціальним статусом), які об’єднаються навколо однієї проблеми. Вони самі обиратимуть соціально важливу тему, шукатимуть шляхи вирішення цієї проблеми, вигадуватимуть мультфільм та створюватимуть його з підручних матеріалів. В проекті братимуть участь більшою мірою діти з соціально незахищених категорій.

  1. Реставрація старовинних дверей за адресою вул. Незалежності, 29

Ініціатива #ФранківськЯкийТребаБерегти (ГО «Інтелект UA»)

З допомогою проекту організатори хочуть зберегти історичну спадщину Івано-Франківська на прикладі реставрації старовинних дверей за адресою вул. Незалежності, 29.

  1.  «Врятуймо скарби разом!»

Авторська група реставраційного проекту «Врятуймо скарби разом!», ГО «Форумс»

Проведення виставки відреставрованих сакральних творів XVII-XIX cт. в рамках проекту «Повернення сакральних реліквій». Результати дослідницької роботи та факти про сакральну історію України будуть представлені у вигляді графічних та відеоматеріалів у ратуші.

Нагадаємо, фонд підтримки проектів «Міських Ґрантів» формується з внесків більш ніж 60 компаній – партнерів платформи «Тепле Місто». Оцінювання проводить незалежна комісія, яка збирається окремо під кожну хвилю. В неї входять активні городяни, лідери думок, представники адміністрації та бізнесу, а також переможці попередніх хвиль ґрантової програми.

Програма «Міські Ґранти» започаткована платформою «Тепле Місто» для підтримки прогресивних міських ініціатив у 2015 році. За час існування програми фінансову підтримку отримали 35 проектів. Наступна хвиля «Міських Ґрантів» стартує 23 квітня. Детальніше за програмою можна слідкувати на фейсбук-сторінці  програми або сайті warm.if.ua.