7 продуктів, які допоможуть не набрати зайву вагу взимку


Пізня осінь та зима – складний період для тих, хто слідкує за своєю фігурою. Адже більше немає такого великого вибору свіжих овочів та фруктів. Не поспішайте налягати на картоплю та макарони, а додайте в свій раціон хоча би кілька продуктів із цього списку.

Натуральний мед

Мед – це дуже хороший замінник звичайному цукру. Так, звісно, мед більш калорійний, але його потрібно менше додавати до їжі. До того ж, він набагато корисніший, ніж звичайний цукор. Якщо без солодкого вам в холодну пору не обійтись – додавайте мед до випічки, чаю чи кави, пише 24 канал

Червоне вино

Келих червоного сухого вина – відмінне рішення для легкого вечері. Помірне споживання цього напою позитивно позначається на організмі. Вино – це потужний антиоксидант, який уповільнює старіння і може попередити розвиток раку. Крім цього в келиху вина міститься не більше 100 калорій. Взимку можна посмакувати гарячи глінтвейном.

Насіння соняшника

Насіння соняшника містять білок, вітаміни групи В і фолієву кислоту. Крім цього вони є прекрасним антиоксидантом, допомагають зміцнити імунітет і підтримують здоровий вигляд шкіри і волосся.

Чорний шоколад

Будь-яка дієта болісна, якщо вона одноманітна. Прекрасний спосіб вирішення цієї проблеми -– темний шоколад, адже він містить менше калорій, ніж будь-які інші солодощі. Ми рекомендуємо брати шоколад, що містить не менше 70% какао.

Кокосове молоко

Жирні кислоти, які містить кокосове молоко, допоможуть поліпшити метаболізм і скинути зайві кілограми. Крім цього цей продукт є відмінним джерелом клітковини, вітаміну С і вітамінів групи В.

Насіння Чіа

Це справжня білкова бомба. У насінні Чіа міститься до 25% білків і не менше харчових волокон. Чіа володіють прекрасними антиоксидантними властивостями, а також містять удвічі більше кальцію, ніж молоко. Ці насіння прекрасно доповнять фруктовий смузі або легкий салат.

Грецький йогурт або кефір

Грецький йогурт містить менше жиру, ніж звичайний йогурт при цьому вміст кальцію і білка в ньому вищий. Грецький йогурт відмінна альтернатива сметані і майонезу для заправки різних салатів. Ще один корисний молочний продукт, схожий на йогурт – кефір. У ньому містяться вітаміни А, D, К, Е, причому більше ніж в йогурті.