71-річний франківець переміг на чемпіонаті з легкої атлетики. Секрети здоров'я


71-річний спортсмен переміг на чемпіонаті з легкої атлетики. Секрети здоров'я Василя Кричуна

На відкритому чемпіонаті міста Києва з легкої атлетики франківець Василь Кричун здобув золоті медалі на чотирьох дистанціях – у бігу на 200, 400, 800 та 1500 метрів, пише Експрес.

Тільки в забігу на 3000 метрів він отримав «срібло». Але це не завадило ветерану стати кращим серед 130 спортсменів віком від 30 до 90 років, і вже 79-ий раз стати чемпіоном Києва.

«Це результат щоденних тренувань, – каже Експресу Василь Кричун. – Я почав займатися бігом, коли вийшов на пенсію – тоді захотілося більш активного життя. Неподалік мого будинку є шкільний стадіон. Я щоранку спостерігав як там тренується молодь. Зрештою не стримався і сам почав бігати. Спочатку було важко. Згодом звик, почав серйозно займатися легкою атлетикою».

Василь Кричун каже, що до змагань інтенсивно готувався два тижні: щодня бігав по 1 – 2 години, перед тренувальними забігами виконував 35 вправ для розминки.

71-річний спортсмен дотримується спеціального раціону: не вживає жирної, смаженої та гострої їжі. У його меню – овочі, фрукти, каші, овочеві супи, чорний хліб, телятина і курятина (м’ясо – 3-4 рази в тиждень, невеликими порціями). Чоловік не вживає спиртного, не курить. Щодня обливається холодною водою, взимку бігає по снігу босим, моржує.

До речі, Василь Кричун щороку підіймається на Говерлу: торік він зійшов на найвищу вершину України 94-ий раз.