8 варіантів незабутньої віртуальної екскурсії


Погодьтеся, вислів «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути» актуальний і зараз.

Екскурсія до музею – це не лише спосіб проведення вільного часу, а й дієвий засіб популяризації навчання, науки та культури. Не всі, на жаль, можуть відвідати найкращі музеї світу (це дорого, потребує багато часу та може завадити навчальному процесу). Але завдяки розвитку сучасних технологій, відвідання найкращих музеїв світу стало реальністю. Для цього треба мати лише гаджет та доступ до інтернету, пише журнал "На урок".

Пропонуємо 8 захопливих віртуальних екскурсій відомими музеями світу. Зверніть увагу на те, що до нашого списку увійшли далеко не всі віртуальні музеї, адже зараз створено десятки й сотні таких інтернет-ресурсів. 

1. Версальський палац (Франція)

Запропонуйте дітям віртуально пройтися розкішними коридорами палацу французьких королів. Учні зможуть дослідити навіть закутки Версальського палацу – пам’ятки історії та культури світового рівня, яка посідає 83 місце у списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Хлопці та дівчата побачать шедеври архітектури, живопису та скульптури – скарби світового культурного надбання.

2. Галерея Уффіці (Італія)

Галерея в італійському місті Флоренція – це один із найдавніших музеїв Європи. Її експозиція містить роботи митців, які творили у XIII – XVIII століттях. Діти зможуть оцінити шедеври Мікеланджело, Рафаеля, Леонардо да Вінчі та багатьох інших геніїв світового мистецтва.

3. Національний музей Кореї

Не втрачайте можливості продемонструвати учням культурні надбання країн Сходу. Відвідайте Національний музей Кореї! Адже це – найбільший у республіці художній та історичний музей. Уявіть, що, не докладаючи зусиль та без матеріальних витрат, ви з учнями завітаєте до музею, який входить до десятки світових лідерів за показниками відвідуваності.

Діти ознайомляться з неперевершеними зразками зброї, посуду та прикрас Країни Вранішньої Свіжості.

4. Національний музей антропології (Мехіко)

Національний музей антропології у Мексиці має унікальну колекцію антропологічних та археологічних експонатів, які доведуть, що історія – цікава та жива, а мистецтво – вічне. Учні зможуть оцінити велич та багатство культури корінних народів Латинської Америки.

5. Музей музичних інструментів у Хамамацу (Японія)

Розширюйте музичні вподобання учнів! Відвідайте державний музей музичних інструментів у Японії, де ви зможете побачити понад 1300 надзвичайних експонатів зі всього світу. Виставка вражає насиченістю та розмаїттям експонатів.

6. Музей відкриттів у Ньюкасл-апон-Тайні (Велика Британія)

Здійсніть віртуальну мандрівку до британського міста Ньюкасл та ознайомтеся із захопливими досягненнями науки й техніки. Екскурсія допоможе дітям зрозуміти, що теорія з уроків фізики уже була кимось застосована, а технічних прогрес не стоїть на місці.

7. Національний музей Військово-повітряних сил США

Виставковий комплекс є одним із найстаріших та найбільших авіакосмічних музеїв світу. Його колекція налічує понад 400 літальних апаратів. Висока якість зображень та вичерпні анотації до експонатів (англійською мовою) обов’язково зацікавлять дітей наукою та технікою.

8. Українські музеї онлайн

Україна має багатий історичний спадок, а отже – безмежний простір для розвитку музейної справи. Це також стосується і віртуальних музеїв, бо новітні технології досить успішно втілюються й у нашій державі.

Оберіть найцікавіші для вас музеї, адже онлайн-ресурс дає дуже широкий вибір.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!