80-річний легкоатлет з Франківська встановив три рекорди на чемпіонаті України


Нещодавно в м. Києві відбувся чемпіонат України з легкої атлетики серед ветеранів (осіб старше 30 років), у якому взяли участь працівники Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Окрім того, туди з’їхалися близько 300 легкоатлетів із 20 областей України, в тому числі із Донецької та Луганської областей, а також м. Києва, повідомляє пресслужба вишу.

Спортсмени від 30 років і вище змагалися у різних видах легкої атлетики: біг, стрибки у висоту, у довжину та з жердиною, штовхання ядра, метання молота, списа, спортивна ходьба.

Івано-Франківську область представляло шість атлетів-ветеранів, кожен з яких змагався у декількох видах легкоатлетичної програми. До їх числа входять працівники ІФНТУНГ — старший викладач кафедри фізичного виховання і спорту, бронзовий призер Чемпіонату світу серед ветеранів, чемпіон Європи, багаторазовий чемпіон України Файчак Іван Ількович та головний інженер Іванов Володимир Іванович.

В напруженій боротьбі члени збірної команди нашої області завоювали 16 призових місць у різних бігових та технічних видах програми. Чемпіонами та призерами стали представники нашого університету - Іван Файчак, який встановив національні рекорди (80+) відразу в трьох дисциплінах: 60 м з/б (13,26), довжина (3.49) та висота (1.10) та Володимир Іванов, а також спортсмени з Прикарпаття - Василь Кричун, Володимир Василюк, Ігор Безгін, Марія Маковійчук та Тарас Помф’юк.

Попереду в рекордсмена Івана Ільковича - Чемпіонат Європи серед ветеранів, що відбудеться через місяць у місті Брага (Португалія).

Відзначимо, що Іван Файчак та Володимир Іванов відомі у нашому університеті своєю активною спортивною позицією та є справжнім прикладом для наслідування серед молодих спортсменів.

Читайте нас у FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!