80% студентів франківського вишу проігнорували іспит IFOM


Цього року українські студенти вперше складали міжнародний іспит з основ медицини як частину Єдиного державного кваліфікаційного іспиту.

Найактивніше іспит складали в Запорізькому державному медичному університеті (99,3 %), Львівському національному медичному університеті (97,9%), Буковинському державному медичному університеті (97,7%). Про це у мережі Facebook повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, пише Бліц-Інфо.

Водночас у Харківському та Івано-Франківському університетах показники явки вкрай низькі — 29,7% та 21,1% відповідно.

Результати IFOM студенти отримають 6 серпня. Бар’єр “склав/не склав” визначатимуть, залежно від загальних результатів. Ті, хто не прийшли складати без поважних причин, отримають “0” та зможуть перескласти іспит за власні кошти. Дехто поширює неправдиву інформацію про те, що за це доведеться викласти чималі гроші. Вартість повторного складання повідомить Центр тестування.

Нагадаємо, декілька днів підряд студенти Івано-Франківського національного медичного університету, які в цьому році змушені були складати іспит IFOM, складений за американським зразком, протестували та навіть говорили про те, що будуть судитися.

Нагадаємо ,раніше Бліц-Інфо писав, що у Франківську студенти-іноземці протестують проти несправедливості під час здачі КРОКу.