82 чіхуахуа знайшли у занедбаному будинку у Великій Британії


82 чіхуахуа знайшли у "страшному та тісному будинку", коли поліція приїхала констатувати смерть жінки, яка утримувала тварин.

Собаки заповнювали весь будинок в Бірмінгемі, що у Великій Британії, і вилазили із кухонного приладдя, пише Daily Mail.

"Ми просто пересунули пральну машину, і раптом – 6 мордочок дивляться на нас. Це було неймовірно, де вони могли ховатися.

Дім виглядав, наче після землетрусу. Все було шкереберть, хаотично і дуже брудно", – розповідає інспектор Королівського товариства захисту тварин.

 

За його словами, більшість з цих собак мали заплутану шерсть, блох та опіки.

Інспектори вважають, що всі ці собаки є нащадками двох чіхуахуа – Блу та Тінкербеля, яких завела жінка зі своїм чоловіком Штефаном.

 

"Це класична ситуація, коли речі просто виходять з ладу. Але було зрозуміло, що насправді пара любила своїх собак", – зазначає інспектор.

У результаті імбридингу деякі тварини мали серйозні поведінкові проблеми і були надзвичайно агресивними та нещасними.

Їх оглянув ветеренар, який сказав, що собакам небезпечно залишатися у цьому будинку, бо у ньому брудно і тісно.

Усіх 82 чіхуахуа забрали у ветеринарну лікарню у Бірмінгемі.

 

"Ми допомогли Штефану привести у порядок будинок, поки пікулувалися про його собак. Ми вже повернули чотирьох собак йому", – каже інспектор.

Два собаки, яких повернули чоловікові, мали поведінкові розлади і були нещасними. Та коли ми повернули їх до нього, вони стали набагато щасливішими".

Інспектор сподівається, що ця історія змусить власників тварин замислитися про стерилізацію не тільки задля того, щоб улюбленці не розмножувалися, але й щоб попередити імбридинг.