Аби не робити пекло: Прикарпатців просять вчасно змінити місце голосування


Вже за місяць, 21 липня заплановані позачергові вибори до Верховної ради. Всі охочі прикарпатці, які не мають можливості проголосувати вдома, можуть легко змінити місце голосування.

Зробити це можна у відділі ведення Держреєстру виборців, що на вулиці Грушевського, 21, каб. 110 (I поверх). Варто зауважити, черги тут немає. Начальниця відділу ведення Державного реєстру виборців Христина Дзюбак пояснила кореспондентці Бліц-Інфо, що люди люблять відкладати цю процедуру на останні дні.

За її словами, з початку виборчого процесу змінили місце голосування 93 людини .

"З минулого тижня збільшилась кількість охочих змінити місце голосування. Щодня приходить до десяти людей. Перед президентськими виборами прикарпатці приходили в останній момент - десь в останні два тижні. Певно, так буде і зараз. Але прошу людей не затягувати з цим",- пояснює Дзюбак.

Прийом заявок на зміну місця голосування триватиме до 15 липня. Відділ ведення Держреєстру виборців працює не лише у будні, але й у вихідні дні, крім Дня Конституції.

Також Христина Дзюбак наголосила, що тепер процедура буде простішою. Крім заяви та паспорта нічого не потрібно.

"Але якщо людина буде робити зміну місця голосування в інший округ, то отримає лише один бюлетень. Тобто зможе голосувати лише за партію, за мажоритарника - ні",- додала посадовиця.