Акцизний податок на пальне: Скільки отримає Прикарпаття у 2020-му


У 2019 році в Івано-Франківській області надходження від акцизного податку на пальне становили понад 190 млн грн при середній ціні близько 30 грн. 88 прикарпатських громад отримали минулого року надходження від цього податку.

"У 2020 році загальна сума надходжень не зменшиться, навпаки, тільки збільшиться. Можна прогнозувати, що близько 200 млн грн загалом по області серед близько 100 громад будуть мати змогу отримувати надходження на свої рахунки. Частка від цього податку в загальному обсязі бюджету коливається від 2-х до 43,5 відсотка", - повідомив журналістам Суспільного виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук.

І додав, що після аналізу постанови, було виявлено, що в 56 громадах Прикарпаття зменшилася частка акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального.

До слова, 12 лютого 2020 року на засіданні Уряду прийнято постанову «Деякі питання зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального до загального фонду бюджетів місцевого самоврядування у 2020 році». У 2019 році в органів місцевого самоврядування його хотіли забрати.