Активісти проаналізували, як депутати приймають франківців


Сьогодні, 18 квітня експерти ГО "Центр Політичних Студій" презентували результати проекту "Приймальна Депутата".

Протягом останніх 9-ти місяців вони відвідували прийоми громадян депутатів Івано-Франківської міської ради, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами експерта центру Михайла Джоголи, за ці місяці вдалось перевірити майже всіх депутатів.

"Не вдалось побувати лише в Івана Пуйди з "Об'єднання "Самопоміч", Віктора Синишина зі "Свободи" та Сергія Палійчука з "Солідарності" - депутати змінювали час свого прийому, і, відповідно, нам не вдалось зі знімальною групою прийти до приймальні",- розповідає Джогола.

Як пояснив керівник проекту Віталій Світлик, депутати значно активніше почали проводити власні прийоми після того, як експерти почали системно знімати передачу. Також збільшились активісніть виборців, що почали звертатися до депутатів через приймальню.

Загалом з 39-ти депутатів, яких перевірили активісти, 15 депутатів не застали на прийомі, 5 депутатів на прийоми громадян відправляють своїх помічників і 19 депутатів проводять прийом особисто.

"Кількох депутатів ми відвідували повторно - через деяких час після того, як не застали їх у приймальні. Зокрема, повторно ми застали у приймальні Віталія Мерінова та Сергія Гаєвського з УКРОПу, Стефана Магаса з "Батьківщини", Віталія Бурка, Олега Капустяка та Романа Харука зі "Свободи". Під час повторних відвідин депутати у приймальнях були. Лише Ірина Кулинич з "Самопомочі" персонально прийом не проводить, проте працює її помічниця",- розповідає Джогола.

Окрім того, в ГО "Центр Політичних Студій" розробили проект рішення щодо впровадження електронної фіксації результатів проведених прийомів громадян. Віталій Світлик зауважив, що це допоможе депутатам фіксувати в електронних документах звернення громадян та відзначати стан їх виконання.

"Таким чином хочемо не лише підвищити відповідальність депутатів перед виборцями, але й допомогти їм звітувати перед громадою та зробити діяльність ще прозорішою. Проект рішення пропонують депутатам обговорити на круглому столі, що відбудеться 2 квітня",- пояснив Світлик.