Американська кіноакадемія анонсувала введення нової номінації на "Оскар"


Американська академія кінематографічних мистецтв і наук, що є організатором кінопремії "Оскар", анонсувала появу нової номінації для нагородження - за видатний популярний фільм.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на лист членів кіноакадемії.

Так, в листі йдеться про введення номінації за "видатне досягнення в популярному кіно". При цьому критерії відбору для нової номінації повинні бути оголошені пізніше.

"Рада керівників, співробітники, члени академії та різні робочі групи останні кілька місяців обговорювали поліпшення шоу ... Ми створимо нову категорію для видатних популярних фільмів. Вимоги для висунення та інші ключові деталі будуть визначені найближчим часом", - йдеться в листі, який цитує Vanity Fair.

Як зазначає ВВС, таким чином, кінострічки, популярні серед глядачів, але не отримали високу оцінку критиків, матимуть більше шансів отримати "Оскар". Серед лауреатів тепер, наприклад, можуть бути фільми про супергероїв, такі як "Чорна пантера".

В останній раз нову номінацію на кінопремії вводили в 2001 році. Тоді було прийнято рішення вручати нагороду за кращий анімаційний фільм.

Крім того, в листі вказані ще дві зміни, що стосуються премії. Так, рада кіноакадемії прийняв рішення змінити формат церемонії для залучення нової аудиторії. Зокрема, телетрансляція вручення премії "Оскар" буде скорочена з чотирьох до трьох годин. При цьому деякі з 24 нагород будуть вручені під час рекламних пауз в трансляції, а найцікавіші моменти потім дадуть в ефір у записі.

У листі також повідомляється, що 92-я церемонія нагородження відбудеться не 23 лютого 2020 року, як було анонсовано раніше, а 9 лютого. При цьому дата 91-й церемонії залишиться колишньою - 24 лютий 2019 року.

Варто відзначити, що церемонія нагородження "Оскар" в 2018 році, яка тривала чотири години, отримала низькі рейтинги. Так, її подивилося 26,5 млн чоловік. Анонсовані зміни покликані підвищити рейтинги трансляції.