Американські ЗМІ: Росіяни все ще люблять погроми


На цих вихідних в одному з робочих районів Москви стався спалах насильства.

Спочатку був зарізаний 25- річний російський чоловік . Вбивцею , імовірно був приїжджий з російського Кавказу. Після цього хулігани і футбольні вболівальники за підтримки місцевих жителів влаштували безлади. З криками « Росіяни, вперед ! » І « Росія для росіян! » Вони розгромили фруктові та овочеві намети , що належать мігрантам з колишніх радянських республік. Вони також били зустрічних , у яких була явно неросійська зовнішність . У підсумку поліція розігнала протестувальників і заарештувала майже 400 осіб.

Росія зараз стоїть перед серйозною проблемою. За кількістю нелегальних іммігрантів вона поступається тільки США , при цьому вона набагато гірша , ніж в Америці , уявіть собі їх чисельність і - на відміну від Америки – Росія навіть не намагається їх до себе не пускати. Як і в Америці , в Росії нелегальні іммігранти ведуть важке і небезпечне життя і стосунки з місцевим населенням у них вельми напружені . Як і в Америці , закон тут сильно відірваний від реальності. Фактично , він їх взагалі не зачіпає , залишаючи найбільш радикальним елементам можливість вживати заходів самостійно - теж приблизно як і в Америці.

Проте в Росії проблема в тому , що для місцевого населення напруженість явно створюють не економічні фактори , а расові . Зауважимо , що багато з мігрантів з Північного Кавказу - російські громадяни , оскільки Північний Кавказ входить в Російську Федерацію (вони вважаються « нелегалами » , тому що у них немає спеціальних дозволів, потрібних для проживання в Москві). Труднощі з людьми з Північного Кавказу полягають в тому , що вони - мусульмани і у них смаглява шкіра і темне волосся. Відповідно, вони виділяються на тлі християнської та слов'янської частини населення. У хороші дні вихідців з Північного Кавказу і з колишніх радянських республік Середньої Азії переслідують глузування і грубі , расистські образи . У погані дні справа обертається гірше - набагато гірше.

Подивіться цей документальний матеріал Lenta.doc , і ви почуєте , як люди вигукують мерзенні речі. «Скільки ми можемо у чурок смоктати ? - Кричить чоловік поліцейського кордону . - Ну скільки вони нас будуть нагинати ? Ви ж такі ж росіяни! » Літня жінка кричить , що її батько воював за цю землю не заради того , щоб її заполонили« чорні » мігранти. Захищає їх поліція приводить її в лють , і вона вивергає довгу лайливу тираду . Молодий чоловік запитує пронизливим голосом : «Скільки можна , б .... , російську батьківщину ґвалтувати ? » Натовп починає у відповідь скандувати : « Рос- сі - я ! Рос- сі - я ! Рос- сі - я ! »

До нещастя, в Росії у подібного насильства на етнічному ґрунті глибоке коріння. Невипадково , після протестів поліція зайнялася не тими, хто громив, а тими, кого громили. Були затримані 1200 мігрантів, почалася перевірка законності їх овочевих наметів. Також невипадково, що подібні заворушення в Росії до цих пір - у 2013 році! - Називають погромом.

Джерело: NewRepublic