Артисти презентували композицію “Живий”, щоб звернути увагу на потреби паліативних хворих


"Живий" — благодiйний проект, створений командою #НаШапку, гуртом SWIFT, студією ФДР та продакшн-студією Віктора Придувалова Re.Evolution.

До проекту долучилися вiдомі українські музиканти: Едуард Приступа (Діля), Сергiй Кузін, Юрко Юрченко (Юркеш), Марiя Бурмака, актор та співак Роман Мацюта.

“Ця пiсня виявилась дуже про нас. Про тих, хто потребує допомоги і хто постійно нам допомагає. Про тих, хто залишився і залишається живим в усіх сенсах цього слова. Я написала друзям, і ось ми вже на студії ФДР записуємо її разом, а Віктор Придувалов з командою знімає хроніку подій.” - каже Соня Сотник, iдеолог проекту #НаШапку, що реалізує його вже чотири роки.

#НаШапку - це серія благодійних концертів від відомих музикантів, Гроші під час проектів збирають у шапку, а потім передають на благодійність. Протягом 4 років зібрано більше мільйона гривень для фонду «СВОЇ».

"Живий" - вражаюча нова пісня, що більше схожа на гiмн незламностi, присвячений нашим захисникам і тим,хто шість років працює на межі можливостей. Вона про найбільшу цінність нашого часу — про життя і про нашу відповідальність. Пiсню "Живий" українського гурту SWIFT вже викладено на сайтi фонду СВОЇ для вiльного перегляду. А музиканти закликають усiх небайдужих перераховувати кошти на потреби паліативних хворих, підопічних фонду, бо кожна людина має право на гідне життя, і жодна хвороба не повинна стати на заваді.

Всі кошти від скачування треку «Живий» будуть перераховані Фонду «Свої». Фонд «Свої» - опікується переселенцями, дітьми переселенців із складними діагнозами та паліативними хворими. Тільки за 2019 рік крім сотень консультацій, 220 чоловік отримали медикаменти та спеціальне устаткування, портативні кисневі апарати, функціональні ліжка та просту увагу. Фонд «Свої» єдина організація в Україні, яка опікується хворими з діагнозом БАС.