Авансом. Будь розумний: На одній з дільниць Франківська хотіли зарахувати зіпсований бюлетень


У неділю, 31 березня, по всій Україні та на Прикарпатті зокрема, відбулися вибори президента.

Виборчі дільниці відкрились о 8.00 та завершили свою роботу о 20.00. Опісля на дільницях розпочали підрахунок бюлетенів та голосів.

Зокрема, на центральній дільниці у Просвіті (260916) члени комісії спершу вирішили зарахувати зіпсутий бюлетень. Про це у мережі Facebook повідомила активіста Чесно Юлія Ободянська.

Так, навпроти прізвища Порошенка крім галочки було послання: "Авансом. Будь розумний". За її словами, після зауваження члени комісії все ж передумали і поклали його до зіпсованих, зіславшись, що не хочуть проблем. 

"Коротке відео дискусії між членами комісії. Відео, де приймають до дійсних і де передумують. Загалом на цій дільниці явка 68, 6 %. Лідирує Петро Порошенко - 34,3%, на другому місці - Володимир Зеленський - 14,3%, третє - Юлія Тимошенко - 8,6%", - пише Ободянська.

Нагадаємо, раніше Бліц-Інфо писало, що за даними ЦВК, станом на 20.00 в Україні прийшли на виборчі дільниці 63,62% громадян. Зокрема, в Івано-Франківській області в голосуванні взяли участь 61,82% виборців.

За даними Центру соціальних та маркетингових досліджень Socis у другий тур виходять Володимир Зеленський та Петро Порошенко. Такі дані були на 19:00. 

Дослідженням охопили 430 виборчих дільниць в усіх областях України та опитано 15405 виборців.