Азаров готовий дати грошей мітингувальникам, аби лише вони поїхали з Києва


Уряд готовий розглянути питання виділення необхідних грошей на повернення додому громадян, які мітингують, і не можуть виїхати з Києва через відсутність грошей.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров в інтерв'ю іноземним ЗМІ 6 грудня 2014 року, цитує прес-служба Кабміну.

"Я хотів би звичайно звернутися, до наших учасників вуличних акцій: у мене є такі сигнали, що люди не можуть виїхати додому. Наприклад, привезли їх до Києва, а грошей повернутися назад вони не мають", - сказав він.

"Ми готові виділити певні кошти і допомогти всім тим, хто хоче поїхати додому, повернутися в свої сім'ї, продовжити, якщо вони десь працюють, свою роботу, якщо вони навчаються - продовжити навчання. Уряд готовий розглянути ці питання і виділити необхідні кошти", - сказав Азаров.

Уряд вирішить, куди можна буде подавати відповідні заяви, додав він.

Як відомо, 30 листопада, близько 4-ї ранку, "Беркут" силою розігнав Майдан Незалежності від мітингувальників, що виступали проти непідписання угоди про асоціацію з Євросоюзом. 5 грудня у прокуратурі заявили, що в той день постраждало 79 людей.

Вдень 30 листопада тисячі українців самоорганізувалися та вийшли на Михайлівську площу, щоб висловити свій протест проти силового розгону мирного мітингу.

1 грудня у Києві відбулося Віче, організоване опозицією, на яке вийшло кількасот тисяч людей.

На противагу людям, які самі виходять на протести, влада почала звозити з регіонів своїх прихильників.

Українська правда