Багатодітні українські родини отримають доплату на третю і кожну наступну дитину


В Україні з 1 квітня багатодітним сім’ям після народження третьої та наступних дітей надаватимуть додаткову фінансову допомогу.

Відповідне рішення прийняли під час сьогоднішнього засідання Кабміну, повідомляє  Урядовий портал.

Міністр соціальної політики Андрій Рева зазначив, що багатодітні сім’ї нині мають високі шанси потрапити у список малозабезпечених. Саме тому були запроваджені додаткові виплати.

“Кожна багатодітна сім’я отримає на третю, четверту, п’яту і наступних дітей до 6 років отримає щомісячну допомогу від держави в розмірі прожиткового мінімуму на дитину до 6 років. Розмір виплати з 1 квітня 2019 року – 1626 гривень на місяць на одну дитину. З 1 липня 2019 року – 1699 гривень на дитину, з 1 грудня 2019 року – 1779 гривень на місяць”, – зазначив Рева.

За даними єдиного обліку багатодітних сімей в Україні станом на 1 січня 2019 року налічується понад 334 тисячі сімей, в яких виховується майже 1 мільйон 131 тисяч дітей.

Наразі виплати здійснюватимуть на майже 159 тисяч дітей в Україні.

Так, щомісячна державна допомога призначатиметься та виплачуватиметься органами соціального захисту населення за місцем проживання багатодітної сім’ї за рахунок бюджетних коштів.

У державі планують виплатити близько 2,4 мільярда гривень за рік.