«Бандерівський схрон». Тут воїни повертаються до мирного життя


У Клубівцях, недалеко від Івано-Франківська розташувався реабілітаційний центр. Затишне і улюблене місце для всіх військових.

 Життя тут вирує. Хлопці після війни знаходять в собі сили боротись, реалізовують себе і допомагають ставати на ноги іншим бійцям. Адже дуже важливо підтримати вчасно, пише Бліц-Інфо з посиланням на Західний Полюс.

Допомогти воїнам повернутись до мирного життя. Таке завдання свого часу поставив перед собою Ігор Чернецький. Чоловік досяг своєї мрії, оскільки був впевнений – побратимам потрібна допомога. 

В «Бандерівському схроні» ветерани війни займаються повсякденними, але цікавими та корисними справами. Військові працюють щодня не покладаючи рук, виконують багато різноманітної роботи і навіть готують добру каву. Спільно творять добро.

"Перші думки про стоворення центру з'явилась після Іловайська. Багато друзів вийшли з під-Іловайська і ми з дружиною Наталкою їх прихистили у себе на дачі, щоб вони відновилися психологічно. Адже частина була в госпіталях, а решту відпустили додому без допомоги. Стан у них був важкий, адже дивишся, повернувся з руками-ногами, а "дах зриває". Після того в лютому 2015 виникла ідея. Рік ми збирали кошти і з 7 квітня 2016 року ми заїхали у резиденцію. І ось вже понад два роки зі старої хати ми зробили місце де можна відпочити, відновитися поспілкуватися з психологами. Це дає результат. Звісно не 100%, але вже хоч щось", - розповідає Ігор Чернецький.

Ініціатор Схрону ділиться, що будівництво буде тривати довго, тож допомога зайвою не буде.

"У нас все робиться руками військових. В центрі реабілітувати немає кому. Але на фронті люди змінюються і ми намагаємося допомогти їм призвичаїтися до того стану в якому вони перебувають і влитися у звичайне життя. Адаптація, це дуже довгий процес. Потрібно створювати "Будинки ветерана" де будуть підтримувати хлопців", - переконаний Чернецький.

Всю розмову можна послухати за посиланням.