Банківська таємниця: Хто з січня матиме доступ до інформації


Нацбанк оновив діючі норми зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці. Нові правила набирають чинності з 1 січня 2018 року.

Відповідно до постанови №124 Нацбанк врегулював порядок надання банками інформації, яка містить банківську таємницю, Національному антикорупційному бюро України і приватним виконавцям. У тому числі вдосконалили порядок розкриття банками в електронному вигляді інформації, яка містить банківську таємницю, повідомили у прес-службі НБУ.

"Відкриття доступу податківцям до банківської таємниці не означає, що вони будуть отримувати інформацію по всіх рахунках у щоденному режимі. Фіскалам, які раніше могли розраховувати на інформацію по окремим судовим запитам, спростять задачу - вони зможуть оперативніше отримувати необхідні відомості, але лише за окремими групами осіб", - каже екс-директор департаменту платіжних систем і розрахунків Нацбанку Віктор Кравець.

Також у зв'язку з набранням чинності закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами – підприємцями" врегулювали застосування печаток.