Баррозу впевнений, що молодь на Майдані пише нову історію України


Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу вважає, що українська молодь, яка мітингує на підтримку європейської інтеграції у Києві, пише нову історію Європи

Про це йдеться в повідомленні Єврокомісії з посиланням на виступ Баррозу в Мілані ( Італія ) 9 грудня, пишуть «Українські новини».

«Ці молоді люди на вулицях в Україні, на морозній температурі, пишуть нову повість для Європи ... І я думаю, Європейський Союз має право і обов´язок стояти за громадян України в цей складний момент, тому що вони дають Європі одне з найбільших пожертвувань, які можуть бути представлені», - сказав Баррозу.

При цьому він вважає, що українські громадяни, які тримають прапори ЄС, висловлюють свою підтримку для здобуття кращого майбутнього для України.

Також він зазначив, що підтримка українцями євроінтеграції є свідченням успішного перетворення Польщі та країн Балтії.

Як повідомляли «Коментарі», в неділю Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу поговорив по телефону з Президентом Віктором Януковичем і знову заявив про необхідність політичного вирішення ситуації, напруженості шляхом діалогу з опозицією і громадянським суспільством.

Він також нагадав про необхідність поваги громадянських свобод і закликав до максимальної стриманості.

Баррозу повідомив, що верховний представник, віце-президент Єврокомісії Кетрін Ештон приїде наступного тижня ( 9-15 грудня) до Києва, щоб допомогти знайти вихід з політичної кризи.

Баррозу також нагадав позицію Європейського Союзу про готовність підписання угоди про асоціацію та поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі з Україною, як тільки будуть виконані необхідні для цього умови.