Батько 13-літньої дівчинки заявив у поліцію на її 19-річного "кавалера"


19-річний прикарпатець вступив у статеві зносини з малолітньою. Цей факт перевіряють поліцейські, відкривши кримінальне провадження. Підозрюваний знав, що дівчинці тринадцять років.

22 березня о 14:20 до Рожнятівського відділення поліції надійшла заява від 45-річного чоловіка, мешканця одного із сіл району. Заявник повідомив, що 19-річний хлопець в ніч на 22 березня вступив в статеві зносини з його 13-річною донькою.

Поліцейськими встановлено, що хлопець мешкає в іншому селі цього ж району. Підозрюваний усвідомлював про недосягнення дівчиною чотирнадцяти років. Як відомо, що повнолітній неодноразово вступав у статеві зносини з малолітньою.

Додамо, сім’я дівчинки на обліку у службі у справах дітей не перебуває. Неповнолітня потрапляла в поле зору працівників поліції, бо самовільно покидала домівку.

Вирішується питання про оголошення підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 155 («Статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості, - караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк) КК України та обрання міри запобіжного заходу. Хлопець – не судимий.

У кримінальному провадженні призначено судово-медичну експертизу, проводяться слідчі дії, пише сектор комунікації  поліції Івано-Франківщини.