Базу НБУ "Прикарпаття" в Яремче знову виставили на продаж


Фонд держмайна виставив на приватизацію оздоровчий комплекс "Прикарпаття" в Яремче, який перебуває на балансі НБУ.

Про це повідомив у Facebook в.о. голови Фонду держмайна Віталій Трубаров.

"Це вже не перша спроба продати «Прикарпаття». Оздоровчий комплекс у відмінному стані, під охороною і підтримується у належному технічному стані, зимою опалюється", - зауважив Трубанов.

Стартова ціна лоту 64,4 мільйона гривень. Крок аукціону - 644,9 тисячі. Аукціон пройде 13 серпня цього року у системі ProZorro.Продажі.

Оздоровчий комплекс «Прикарпаття» розташований на земельній ділянці загальною площею 2,7 га.

Перша черга будівництва – будівля корпусу №2 - повністю завершена, укомплектована меблями, сантехнікою, освітленням. Але непрокладена частина зовнішнього каналізаційного трубопроводу (близько 200 метрів), через що будівля не може експлуатуватися.

Сама будівля складається з п’яти дворівневих номерів та трьох апартаментів. Будинок побудовано за індивідуальним проєктом. Загальна площа – 2 029,75 м2.

ІІ черга будівництва — це фактично будівництво контрольно-пропускного пункту та підземних очисних споруд і реконструкція відкритої водойми, яке інвестор має завершити протягом 1 року і ввести комплекс в експлуатацію.

Нагадаємо, у лютому минулого року фонд держмайна спробував продати базу, але не знайшов покупця. Вже у жовтні недобудований оздоровчий комплекс знову виставили на торги, де просили за нього 64 мільйони гривень. Втім — безрезультатно. А на  початку цього року "Прикарпаття" знову намагались продати.

Як відомо, на сесії обласні депутати просили передати базу НБУ для реабілітації учасників АТО.