Без націоналістів цей Парламент може призвести до знищення України, – Тягнибок


Українські націоналісти об’єдналися, щоб протистояти реваншу проросійських сил і захистити Україну від небезпеки.

Про це під час пресконференції сказав лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок.

“Наступний Парламент буде наводнений великою кількістю антиукраїнських елементів:  політиків з українським громадянством, але з бажанням поширити тут “рускій мір”. Ми розуміємо, що у Раду ввійде багато “котів у мішку”: нібито нових у політиці, переважна більшість з яких заангажована олігархами. Усвідомлюючи це, ми беремо на себе відповідальність, щоб зупинити реванш проросійських сил, регіоналів, комуністів та інших негідників, котрі хочуть знищити Українську державу. Протистояти цим всім можуть тільки націоналісти. Той список кандидатів у народні депутати, котрий ми ухвалили, – це гідні люди. Це люди, котрі є патріотами та націоналістами. Вони продемонстрували те, що готові покласти своє життя за Україну. Тільки через фронт представники націоналістичних сил провели більше людей, ніж деякі політичні проєкти мають членів. У нас на Майдані та на війні загинуло більше патріотів, ніж у деяких політичних партій є членів”, – наголосив Тягнибок.

Також Олег Тягнибок додав, що націоналісти знають, чого хоче українське суспільство. Зокрема, він наголосив, що люди хочуть закінчити війну. За словами Тягнибока, це можна зробити лише на українських умовах.

Також він наголосив, що українців турбує масове зубожіння. Політик зазначив, що це можна подолати завдяки Антиолігархічному пакету законів. Крім того, Тягнибок вимагає прийняття законів про зняття депутатської недоторканності та імпічмент президенту.

Тягнибок додав, що вони йдуть у Парламент, щоб захистити Українську державу.

“Без потужної фракції націоналістів такий Парламент може призвести до знищення Української держави або до створення монополії однієї політичної партії, а як наслідок – диктатури та знищення України”, – наголосив Тягнибок.

Керівник “Національного корпусу” Андрій Білецький зазначив, що він займатиметься питаннями миру та безпеки у Парламенті.

“Майже половина нашого списку – це ветерани російсько-української війни. Я поховав за 5 років 50 своїх товаришів. Ми хочемо миру. Але ми, націоналісти, кажемо чесно, що між миром і капітуляцією немає знаку рівності. Єдиний варіант, щоб перемогти – це нарощувати власні сили”, – наголосив Білецький.

Керівник ДУК Дмитро Ярош заявив, що українські націоналісти об’єдналися, щоб мати можливість протистояти проросійським силам.

Очільник передвиборчого штабу “Правого сектору” Василь Лабайчук наголосив, що вони йдуть у Парламент для того, щоб захистити ідеали Майдану.

“Ми докладатимемо максимум зусиль, щоб захистити Українську Церкву”, – сказав Лабайчук.

Руслан Кошулинський додав, що зараз Україна сировинно-експортна країна, з котрої тікають українці. Націоналісти хочуть це виправити.