Бездоріжжя на Рогатинщині


Вже другий рік поспіль жителі із сіл Липівка, Воронів, Руда, Кліщівна та Підгороддя Рогатинського району намагаються добитися справедливості. Їх хвилює одне досить важливе питання: «Чи доберуся я сьогодні щасливо додому?»

Стан дороги Рогатин – Перемишляни є вкрай катастрофічним. Місцеві мешканці вже неодноразово зверталися до органів місцевої влади з цим питанням, але, на жаль, все безрезультатно. В районній раді посилаються на те, що на ремонт даної ділянки дороги немає коштів, та пропонують вирішувати все на місцях та з головами сільських рад, пише ЗК

Люди доведені до відчаю, адже ситуація щодень погіршується. В напрямку Івано-Франківська (через Перемишляни) зняли з рейсів автобуси. Кожного дня хто як може добирається до місць праці чи навчання. В кожного з жителів цих сіл виникає питання: як довго буде продовжуватися ця бездіяльність та від кого чекати справедливості.

До речі, нещодавно на цій ділянці дороги сталося ДТП. Постраждала уродженка села Липівка. На місце події прибули патрульні та швидка допомога. Зі слів свідків, жінка випала з автобуса під час руху, коли автобус попав колесом у яму. Водій автобуса одразу ж зупинився, а пасажири, які перебували у салоні, почали надавати потерпілій медичну допомогу.

Місцеві мешканці налаштовані рішуче діяти і обіцяють, якщо дане питання не буде врегульоване найближчим часом або підняте на розгляд у районній раді, будуть звертатися до вищих інстанцій, бо вірять, що справедливість все ж таки існує.