Біда навчила. Франківські комунальники взялися перевіряти димвентиляційні канали


Франківські комунальники перевіряють димвентканали, щоб уникнути трагедій пов’язаних з газом.

Про це під час оперативної наради повідомив начальник МІУК Мирон Джус, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«В нас на балансі перебуває 636 газифікованих будинків. Перевірку ми проводимо два рази на рік. Якщо нас не допускають до перевірки, ми припиняємо газопостачання. Перевіряємо спеціальними приладами", - розповів комунальник.

Водночас мер поцікавився чи всі працівники мають такі прилади.

"Я розумію, що ви показуєте гарні фотографії, але люди кажуть, що ходять з папірчиком і сірничком перевіряти", - наголосив мер.

Втім Мирон Джус запевнив, що всі їх працівники мають прилади в кишені, але чи вони ними користуються він перевірити не може. 

У свою чергу директор КП «Дирекція замовника» Василь Білик наголосив, що на балансі їх компанії 48 житлових будинків у які постачається газ з них 34 мають газові котли. Майже 100 відсотків димових каналів вони вже перевірили, проте є проблеми з перевіркою вентиляційних каналів, адже деякі меншканці їх не впускають.

"Щоб ви розуміли чому ми поставили це питання - випадок на Січових стріців та ще один випадок де ледь не загинули двоє людей. Тому ми хочемо послухати звіт. В тому будинку на Січових де трапилась трагедія немає управителя, от і маємо біду. Просимо людей дбати про свою безпеку", - звернувся Марцінків.

Читайте Бліц-Інфо в Telegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!

У свою чергу представник "Балтія Сервіс" Максим Сирник наголосив, що люди не хочуть відповідати за стан каналів, а чекають щоб за них все зробила влада.

"Тоді роздрукуйте жахливі фотографії після трагедії і показуте тим мешканцям, які не хочуть вас впускати і ремонтувати канали. Нехай побачать світлини шести трун і подумають чи хочуть бути на їх місці", - обурився заступник міського голови Олексій Кайда.

Нагадаємо, напередодні нового року у двоповерховому житловому будинку на вулиці Січових Стрільців загинули сім людей, серед них чотири дитини. Попередня причина – отруєння чадним газом. 

До теми: В будинку де загинула ціла сім'я, знайшли ще тіло молодої дівчини

Причиною загибелі сім'ї з шести людей у Франківську став чадний газ

Поліція розслідує причини загибелі сім'ї у Франківську