Більше 47 млн. грн. надійшло до місцевої скарбниці від «спрощенців» Івано-Франківщини


З початку року платники єдиного податку сплатили до місцевих бюджетів 47,1 млн. грн., перевищивши минулорічні результати на 3,7 мільйонів гривень.

Сьогодні в органах доходів і зборів області взято на облік 83,5 тис. суб’єктів господарювання, з яких майже 32 тис. обрали спрощену систему оподаткування, або 38,3 відсотків.

З 1 січня поточного року можна стати платником єдиного податку одразу з моменту державної реєстрації. Для цього потрібно буде лише подати відповідну реєстраційну заяву державному реєстратору разом з реєстраційною карткою. Державний реєстратор передасть електронну копію заяви до відповідного органу Міндоходів. Також, замість свідоцтва зареєстрований платник може за бажанням безкоштовно отримати витяг з Реєстру платників єдиного податку, який діятиме до внесення змін до нього.

Крім цього, суб'єкти господарювання можуть скористатися електронними сервісами Міндоходів, відчути переваги електронної перевірки, протягом року змінювати групу, ставку податку та звітуватися за рік («спрощенці» другої групи).

Нагадуємо, платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця (п.295.1 ст.295 Податкового кодексу України), платників єдиного податку третьої та п’ятої груп - протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний ) квартал (відповідно до п.295.3 ст. 295 ПКУ).