Бійці коломийської десятки розпочали біговий челендж на передовій


"Від Маріуполя до Станиці" – такий челендж розпочали військовослужбовці 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ, яка нині боронить Батьківщину на Донеччині.

Бійці влаштували 10-кілометровий забіг від Маріуполя і майже до самого Широкиного. Долучитися до челенджу армійці закликають військовослужбовців з інших бригад, пише 5 канал.

"Старт від Маріуполя, фініш – у напрямку Широкиного. З Україною в серці, з вірою в перемогу – стартуємо!" – каже військовослужбовець Максим Колот.

На старті 10-кілометрового забігу на околицях Маріуполя вишикувалися 102 військовослужбовці 10-ї гірсько-штурмової бригади.

"Було проведено спортивне свято в нашому підрозділі, і вибрали найкращих. Тобто, людей, які найкраще фізично підготовлені", – уточнює армієць "Ураган".

Його побратим "Шериф" додає: "Тут, можливо, якщо і будуть змагання, то суто між собою. Але тут усі браття, ми всі зібралися з нашою бригадою, і ми разом маємо подолати основні 10 кілометрів… Показати наш бойовий дух і показати, що ми сильні".

Щоб уникнути надзвичайних ситуацій під час марафону, військовослужбовців супроводжували автомобілі медиків та спостерігачів.
Стан здоров'я військовослужбовців під час марафону – контролюють військові медики. А за їх безпекою та дотриманням окупантами режиму припинення вогню – стежать представники Спільного центру контролю та координації.

За спортивними нормативами, 10 кілометрів потрібно подолати за 1 годину 4 хвилини. В середньому, бійці впоралися за 45 хвилин. На фініші марафонців зустрічали з оркестром та гарячим чаєм.

"Я задоволена, що я добігла. Правда, можна було й краще. Але важке повітря просто, холодне, було. Але в цілому я задоволена", – усміхається армієць Тетяна.

Після забігу штурмовики передали челендж побратимам сусідньої бригади, що наразі вартує на передовій.

"10-та гірсько-штурмова бригада марафон від Маріуполя до Станиці виконала. Челендж передаємо 128-й гірсько-штурмовій бригади. Слава Україні! Героям слава!"