Бліц-інтерв'ю: Віктор Балога про перспективи безвізового режиму, про стосунки з Тимошенко та батьківські почуття


Інтернет-видання «Бліц-Інфо» розпочинає серію коротких інтерв’ю з відомими та впливовими людьми України та Прикарпаття на тему євроінтеграційних процесів та асоціації України з Єросоюзом.

Народний депутат України, обраний в одномандатному виборчому окрузі №69 на Закарпатті Віктор Балога розповів кореспонденту «Бліц-Інфо» про перспективи безвізового режиму, про стосунки з Тимошенко та батьківські почуття.

У своїй передвиборчій програмі причиною балотування до Верховної Ради України Ви називаєте захист євроінтеграційного курсу: «Іду в парламент, бо прагну законами гарантувати незворотність руху України в Європейську Унію. Всіма своїми можливостями буду лобіювати скасування віз для поїздок в європейські країни, захищати права і гідність наших громадян за кордоном». Скажіть, що конкретно зроблено в цьому напрямку? Коли на Вашу думку українці можуть отримати безвізовий режим з країнами ЄС?

Дуже принципово, що сьогодні всі депутати за винятком КПУ виконують домашнє завдання задля євроінтеграціі. І зараз головне – це дії президента. Що маю на увазі? Якщо підтверджуючи курс України на ЄС, президент не звільнить Юлю, значить він не хоче інтеграції (краще щоб помилявся). Тому безвізовий режим ми можемо мати точно до 2015 року якщо президент виконає свої обіцянки перед народом, ЄС і переважною більшістю депутатів. Хоч депутати це так, головне позитивне рішення (сміється)

За часів керівництва Секретаріатом Президента, саме Вас називали основним ворогом Юлії Володимирівни. Яке сьогодні Ваше ставлення до Тимошенко як політика, людини? Чи вважаєте Ви її політв`язнем?

Янукович так зробив, що не вважати Юлю політв’язнем може тільки людина типу Чечетова, а яке моє ставлення? Тимошенко добре знає моє ставлення до неї. Я звик говорити правду. В захваті від непослідовної політики ніколи не був, а от ворогом себе ніколи не вважав і не вважаю.

Існує думка, що тільки Президент Янукович може переконати Східну Україну в потребі зближення з європейською спільнотою, а Захід і без цього підтримує такий зовнішньополітичний курс держави. Як вважаєте?

Не перебільшуйте, друже, того, чого не може бути апріорі. Чи ви думаєте, що на Сході не хочуть бути ситими, в теплі, в гармонії, вільними, а цього хочуть тільки на Прикарпатті? (сміється) Кожен батько бажає своїм дітям, щоб вони були щасливими. Зараз той випадок, коли на шлях світоглядного добробуту Україна може стати з Божої ласки.