Близько 14 тисяч прикарпатців отримують допомогу по безробіттю


Щорічно восени кількість шукачів роботи поповнюють випускники ВУЗів, які зразу ж після отримання диплому не брались за пошуки.

Значна частина з них звертається до державних центрів зайнятості. Адже там мають не тільки допомогти в пошуках, а й можна отримувати щомісячну допомогу по безробіттю. Щоправда, вона може виявитись доволі незначною.

Як повідомив кореспонденту «Бліц-Інфо» перший заступник директора Івано-Франківського обласного центру зайнятості Тарас Басюга, розмір щомісячної виплати по безробіттю у кожному окремому випадку різний.

«Все залежить від страхового стажу та довідки про доходи з попереднього місця роботи. Вона може становити як і мінімальних 544 гривні, так і максимальних 4,5 тисячі гривень», - зауважує Тарас Басюга.

Також чиновник зазначив, що рівень зареєстрованого безробіття в області знизився - станом на 1 вересня 2013 склав 1,95 % порівняно із минулорічним показником 1,99 %.

За останніми даними Головного управління статистики в Івано-Франківській області, близько 14 тисяч прикарпатців отримують допомогу по безробіттю, де середній розмір допомоги становить 935 гривень.