Близько восьми тисяч франківських школярів користуються соціальними пільгами


Міський Департамент освіти та науки відзвітував, як піклується про учнів пільових категорій.

Школярі, які за певних обставин опинилися в скрутному становищі, наділені низкою превілегій упродовж навчання, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Загалом соціального супроводу потребують близько 8- ми тисяч дітей. Це – безоплатне харчування та подарунки у вигляді шкільного приладдя першачкам, солодкі презенти з нагоди свят. А також щорічні одноразові грошові виплати. В тому числі випускникам 9 -х та 11-х класів. На фінансову допомогу школярам з міського бюджету виділено понад 250 тисяч гривень.

Окрім того, ці учні мають право на безкоштовне харчування. Сніданки та обіди в шкільній їдальні споживають понад 9 тисяч дітей пільгових категорій. Це на 50 відсотків більше, ніж торік, зазначили в профільному Департаменті. Щодна мерія витрачає понад 120 тисяч гривень відшкодування вартості гарячого харчування. Міська влада також готує для них різдвяні подарунки.

Повсякчас освітяни дбають і про оздоровлення дітей. Майже половину відпочивальників у шкільних таборах – учні пільгових категорій. В навчальних закладах також оформляють страхування школярів від нещасних випадків.

Детальніше: