Богдан Юсипчук: В Україні не тільки найкрасивіші дівчата, а й хлопці


«Чоловіча краса» - поняття, яке зустрічається сьогодні так само рідко, як і «жіноча сила». У 21-му хотілося б частіше, погодьтеся.

Український актор, телеведучий і «найкрасивіший чоловік» за версією «Mister Sea World 2018», Богдан Юсипчук розповів Тані Мельник, як це - бути красивим і залишатися мужнім, пише Бліц-Інфо з посиланням на Нarpers bazaar.

- Напевно, це прозвучить трохи по-сексистськи, але я почасти скептично ставлюся до чоловіків, які беруть участь в конкурсах краси. Ви виглядаєте мужньо, знімаєтеся в кіно ... Навіщо вам потрібен був цей титут - «найкрасивіший»?

- А чому «трохи» і «частково»? Я не зовсім розумію, як це ... Наприклад, я люблю подорожувати. Без трохи і частково ... Якщо спробувати сформулювати відповідь коротко: я роблю те, що вмію. Я люблю це робити. Я люблю робити те, що змушує мене ставати краще. Я розвиваюся, коли ставлю перед собою амбітні цілі, що дозволяють мені згодом монетизувати те, чим я люблю займатися. Я хочу, щоб не тільки Україна дізналася про Богдана Юсипчук, але і щоб про Україну дізнався весь світ. Я довів, що в нашій країні не тільки найкрасивіші дівчата, а й найкрасивіші хлопці. Причому в визначення «гарний» я і організатори міжнародного конкурсу Mr. Sea World 2018 вкладають не стільки візуальний, скільки гармонійний посил - харизма, інтелект, витривалість (і зовнішня, і внутрішня), фізичні дані.

- Про жіночих конкурсах краси чого тільки не наслухаєшся: і про підмішати в напої проносне, і про шпильках в туфлях ... А як поводяться чоловіки на подібного роду конкурсах?

- Присутній здоровий глузд і чоловіча солідарність. Конкуренція, звичайно, теж присутній. Але в межах розумного. Відкрию вам секрет: чемпіонами стають не тільки під час виснажливих тренувань, а й під час роботи над своїм духовним і інтелектуальним розвитком. Без софітів, спалахів фотокамер і переможних стрічок через плече. У ті моменти, коли тебе мало хто бачить, а більша частина оточуючих - в тебе не вірить. На конкурсі ти просто видаєш результат. Якщо я підготовлений - судді це побачать. І якщо я прийшов за перемогою - заберу її.

- Ще про жінок. Чи змінюється їхнє ставлення до вас після того, як вони дізнаються про ваші б'юті-регаліях? Я б особисто не змогла заводити стосунки з чоловіком, який красивіше мене. Жарт!

- А я б особисто не зміг будувати відносини з дівчиною, яка не є королевою краси. Жарт! Б'юті-регалії - це точно не про мене. Ставлення ... Змінюється, звичайно. На очах прямо змінюється. Бувало, скажеш незнайомої дівчини, що ти найкрасивіший у світі, а вона як давай силіконом і антидепресантами закидати ... Знову жарт! Тому в незнайомій компанії я намагаюся представлятися коротко і згідно з моєю основною професійної діяльності - актор. А з приводу того, змогли б ми з вами зустрічатися чи ні ... Я б зробив все, щоб ви відчували себе красивіше мене. Я адже вже все довів - всьому світу, і самому собі. Я хочу бути біля жінки сильним, а не красивим.

- Актора-чоловіка, якого весь світ бачив в плавках, навряд чи щось збентежить в звичайному житті, але я все ж ризикну запитати про ваші табу. Зокрема, професійних. У проекті якого плани ви б не погодилися брати участь ні за які гроші світу?

- О боги! Так якщо я перерахую вам топових голлівудських акторів, яких весь світ бачив в плавках і навіть без - це займе десяток значних абзаців тексту! А в плані табу ... Немає однозначної відповіді. Все залежить від режисера, фільму, гонорару і концепції.

- Про яку ролі мрієте? З яким режисером хочете попрацювати в майбутньому?

- Як і будь-який актор, який прагне до професійного розвитку, тяжію до творчої реалізації за допомогою негативних персонажів. Адже подібні типажі набагато багатогранніше передбачуваних супергероїв. Наприклад, мрію зіграти Джокера з «Бетмена». Хотів би також втілитися в образ Гастона з класичного твору «Красуня і Чудовисько». Мрію знятися у Квентіна Тарантіно, Джеймса Кемерона, Стівена Спілберга, Пітера Джексона ...

- Актор, який вас надихає, ваша рольова модель?

- Зберу для вас кіборга-трансформера. Тіло - Жан-Клод Ван Дамм, харизма - Роберт Дауні-молодший, чарівність - Х'ю Джекман, магнетизм - Марлон Брандо ... Мабуть, зупинюся, не буду змушувати вас непритомніти від великої кількості тестостерону.

- Ви ж не тільки актор, телеведучий, а й режисер, як і ваш брат. Ви з дитинства знали, що будете знімати кіно? З чого все почалося?

- Так, мій брат Олесь - талановитий режисер. Багато років тому я долучився до його анімації. І це, звичайно ж, вплинуло на мою подальшу кіношну долю. Проте, в дитинстві я мріяв стати футболістом або спецназовцем. Батько вчасно поговорив зі мною. Я подумав і зрозумів, що хочу займатися тим, що по-справжньому люблю. Я творча людина. Та й виріс я в творчій родині. У минулому році зняв свій перший фільм «Містер Україна. Боротьба з собою », який розповідає історію моєї участі в конкурсах. Прем'єра відбулася на 71-му Каннському кінофестивалі в програмі Short Film Corner. Зараз знімаю другий проект. Упевнений, він потрапить в основну програму фестивалю.

- Яку пораду ви могли б дати акторам і собі двадцятирічному?

- Скласти стратегічний план дій для досягнення найамбітніших цілей: на рік, три, п'ять, десять років. Не звертати уваги на скептиків. Намагатися спілкуватися з тими, хто зробив себе сам і досяг успіху в улюбленій справі. Більше подорожувати, спілкуватися з цікавими людьми, приділяти більше уваги рідним і близьким. А ще - не слухати стандартних мотиваційних проповідей. Моїх, в тому числі.

- І трохи про моду. Для мене особисто немає чоловіка сексуальнішого, ніж чоловік у білій сорочці. А що ви надягнете на побачення, якщо хочете справити враження на дівчину? У чому ви відчуваєте себе безпрограшно?

- Я відчуваю себе безпрограшно вже тоді, коли дівчина погодилася піти на побачення зі мною. У мене немає спецодягу і спецпарфумів для побачень. А також святкової білизни і шкарпеток. Чесно. Я можу зустрітися з дівчиною в тому, в чому був на кастингу або ділових переговорах. Адже якщо ми потім трансформуємо наші відносини в більш серйозні - я не хочу її розчаровувати. Нехай відразу бачить мене таким, який я є. Інша справа - презентації, прем'єри та інші івенти, де передбачається дрес-код.

- А як повинна виглядати дівчина, щоб вас «зачепити»?

- Вона повинна не виглядати, а бути. Щирою.