Богородчанщина хоче приєднатися до Франківського району, а не Надвірнянського


Сьогодні, 29 травня в Івано-Франківську розпочалась 35-та сесія обласної ради. На початку депутати зачитали звернення.

Зокрема, свободівець Манолій Піцуряк зачитав звернення від громади Богородчанщини до голови ОДА Віталія Федоріва.

«До нас звернулись керівництво Богородчанського району та громад краю з вимогою внести зміни до проекту адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня Івано-Франківської області та включили Богородчанщину у новоствореного адміністративного району з центром у місті Івано-Франківськ. Бо зараз Богородчанщину пропонують приєднати до Надвірнянського району. Та громада вважає за доцільніше приєднання саме до Івано-Франківська. Зокрема, й через те, що Богородчанщина має добре сполучення з Івано-Франківськом, багато мешканців району працюють в обласному центрі», - зауважив Манолій Піцуряк.

За словами депутата, це звернення від імені місцевих рад та громад ще у квітні надсилали до міністра розвитку громад та територій та голови Івано-Франківської ОДА, але посадовці на нього ніяк не відреагували. А Верховна рада вже за пару днів має голосувати за об'єднання Богородчанського району до новоствореного району з центром у Надвірні.

"Фракція ВО «Свобода» в обласній раді просить врахувати волю мешканців краю та внести зміни до запропонованого проекту", - закликав Піцуряк. 

Слід зазначити, також це питання підняв ще один депутат з Богородчанщини Святослав Никорович, запропонувавши депутатам проголосувати за проект рішення при приєднання Богородчанського району до новоствореного Івано-Франківського району.

Нагадаємо, раніше Кабмін затвердив та визначив межі ОТГ. В нашій області буде 5 районів. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!