Богородчанська громада хоче власними силами відреставрувати старовинний костел


Богородчанська селищна рада на сесії обговорить виділення коштів на розробку проектно-кошторисної документації та проведення експертизи для робіт з реставрації костелу.

Про це повідомляють на сторінці Богородчанської Селищної Ради.

Протягом багатьох років богородчанці були свідками, як руйнується фактично єдина пам’ятка культурної спадщини Богородчан –Домініканський костел. Більше того, цей об’єкт навіть не було занесено до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, хоч він і перебував на обліку пам’яток архітектури національного значення під охоронним номером 234.
 
Тому на виконання рішення громадських слухань від 10 лютого 2019 року та рішення сесії від 21 лютого 2019 року №856 Домініканський костел селищною радою зареєстровано як спільну комунальну власність громади Богородчан. 

"Незважаючи на погрози судами і всякою можливою відповідальністю, вважаю це єдиною можливістю врятувати пам’ятку, а найвищою владою є воля громади і відповідальність перед майбутніми поколіннями богородчанців. Офіційного листа направлено до відділення Національної поліції щодо необхідності забезпечення охорони комунальної власності громади",- зазначає Богородчанський селищний голова Ростислав Заремба.

На черговій сесії розглянуть питання про виділення коштів на розробку проектно-кошторисної документації та проведення експертизи для робіт з реставрації костелу.