Боксери Прикарпаття готові до нових перемог


На спортивній базі «Україна», що розташована у мальовничому селищі Ворохті, відбувся перший заїзд літнього оздоровчого табору. Приємно відзначити, що відкривали сезон спортсмени, а саме боксери івано-франківської СДЮШОР – СК «Ринг» та Коломийської федерації боксу.

Майже 30 юнаків та юначок протягом трьох тижнів регулярно тренувались і активно відпочивали у Карпатах.

Звичайно, що окрім тренувань була цікава розважальна програма. Діти побували на екскурсіях у гірськолижному туристичному комплексі «Буковель», піднялися на найвищу вершину Карпат Говерлу, побували в Яремче, відвідали майстрів народної творчості та просто весело провели час, граючись у різноманітні ігри і купаючись у гірських водоймах.

Оскільки основною метою перебування дітей в горах все ж таки було оздоровити організм та набратися сил перед новим спортивним сезоном, діти оздоровилися, дихаючи чистим гірським повітрям, споживаючи лісові ягоди й отримуючи насичене вітамінами харчування.

«Хоч і тренувальні навантаження були великі, все ж чисте гірське повітря, дружня атмосфера та добре ставлення керівництва спортивної бази дали свій результат – діти повернулися додому змужнілі, засмаглі, а головне – задоволені відпочинком. Ми в свою чергу доклали максимум зусиль, аби юні спортсмени не відчували жодного дискомфорту, справді отримали задоволення від спілкування з природою і в майбутньому замість сидіння влітку перед монітором комп’ютера обирали активний відпочинок. Думаю, що так у майбутньому в них і буде», – підсумував заслужений тренер України з боксу Іван Данилишин.

Боксери вже не вперше відвідали  спортивну базу у Ворохті й переконують, що позитивних вражень з кожним роком  більше. Тренери ж задоволені, що разом з відпочинком вдається не відриватися від тренувального процесу.

«Дуже важливо, аби щоденні тренування для юнаків і юначок стали не примусовою, а звичною справою. Поки ще можливо достукатись до дитячих сердець, треба вкласти в них любов до спорту та активного способу життя. Якщо вдасться зараз привчити дітлахів до постійних тренувань та фізичних навантажень, то в майбутньому це будуть здорові громадяни України, а ті, хто матиме бажання і витримку, зможуть побудувати і спортивну кар’єру», – наголосив тренер з боксу ФСК «Локомотив» Тарас Степанюк.

 

Вероніка Вовк, Коломийські ВІСТИ