Болота не буде: Франківські комунальники готові до зими


В Івано-Франківську активно готуються до зими. Зокрема, ще раніше комунальники оголосили конкурс на купівлю 4 тисяч тонн відсіву гранітного та 2 тисячі тонн солі. Пізніше – це все змішали.

Про це сьогодні, 19 вересня на щотижневій оперативній нараді у міського голови повідомив директор КП «Муніципальна дорожня компанія» Віталій Бурко, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Цієї кількості сумішші вистачить на весь сезон, навіть на найсильніші морози. Відсів ми закупляли у карєрах Житомирської області, тож болота не буде», - запевнив Бурко.

Комунальники також купили два трактори, які не тільки можуть прибирати вулиці, а й розсипати сіль.

«Ми також збудували ангар, щоб зберігати сіль та розробили маршрути для посипаня та очищення доріг, площ та тротуарів міста», - додав комунальник.

Окрім того в МДК знову оголосили конкурс на закупівлю двох автомобілів-солерозкидачів та багатофункціонального транкота AVANT.

За словами Бурка, вже готові до роботи вісім солерозкидальні автомобілі, чотири автогрейдери, шість прибиральних тракторів та три навантажувачі.

Міський голова Руслан Марцінків зауважив, що якщо будуть сильні снігопади, потрібно буде знову застосувати минулорічну практику – за кожним відділом міськвиконкому закріпити певну територію для прибирання.

Окрім того, для розчищення снігу хочуть залучити безробітніх та засуджених до громадських робіт.