Борчині з Прикарпаття знялися для спортивного календаря


Вже традиційно наприкінці року Федерація жіночої боротьби готує для всіх вболівальників спортивної боротьби календар на наступний рік.

Цього разу в об’єктив камер потрапила жіноча збірна. Про це повідомляє Бліц-інфо з посиланям на Асоціацію спортивної боротьби України

Героїнями календаря стали наші найвідоміші борчині, чемпіонки світу, Європи, призерки найпрестижніших змагань в світі калушанки Тетяна Кіт та Ірина Чихрадзе, а також Юлія Ткач, Алла Черкасова, Оксана Лівач, Ірина Гусяк, Аліна Бережна, Аліна Акобія, Анастасія Шустова, Ірина Коляденко, Аліна Рудницька та Ілона Прокопевнюк. Але разом з дорослими титулованими спортсменками, в 2020 році ми познайомимось з юними борчинями, котрі роблять лише перші кроки на килимі. На зйомки до Олімпійського центру в Конча-Заспі завітали спортсменки 9-12 років з кожної області України.

Знімальний майданчик, як і спортивна арена об’єднав разом дівчат зі Сходу та Заходу, Півдня та Півночі нашої країни, адже для спорту немає кордонів. Саме тому проект отримав назву «Спорт Єднає Україну»

"Вільної боротьбою займаються в усіх містах України, великих та маленьких. Ідея була в тому, щоб продемонструвати, як спорт єднає різні регіони країни" – розповідає очільниця «Sport&Business площадка» організатор проекту Євгенія Павлова. – Всі учасниці дуже задоволені. Особливо діти отримали багато нових вражень. Для них цікавим досвідом стала не лише фотозйомка, але й екскурсія на Олімпійську базу, знайомство з відомими борчинями. Тепер після зустрічі з чемпіонками світу та Європи, дівчатка краще усвідомили чого вони прагнуть і найголовніше переконались, що всього можна досягнути власною працею. Гадаю це буде відмінним стимулом для майбутніх звершень.»

Презентація календаря відбудеться з 4 по 6 грудня в Броварах на Кубку України, а потім календар «Спорт Єднає Україну» буде розповсюджений по обласним Федераціям та спортивним школам.